Warner Bros. Studios
StoryEditor

Tieto postavy z Harryho Pottera žijú aj počas udalostí vo Fantastických zveroch. Uvidíme ich v novom filme?

kam29.03.2022., 17:00h
Aj keď sa Fantastické zvery odohrávajú desiatky rokov pred udalosťami z Harryho Pottera, stále môžeme nájsť množstvo obľúbených postáv z tejto filmovej a knižnej série, ktoré by mohli zasiahnuť do deja.
Lajkuj Brainee.sk na

Filmovú aj knižnú sériu o Harry Potterovi milujú milióny ľudí po celom svete. Do čarodejníckeho sveta sa radi vraciame, či už skrz stránky kníh, alebo cez neúnavné reprízy v televízii, prípadne na streamovacích platformách.

Fantastickým zverom sa príliš nedarí

Aj keď štúdio Warner Bros. túži po rozvíjaní tohto sveta (filmy o ďalších postavách, kriminálny seriál o auroroch), autorka predlôh J. K. Rowlingová dala súhlas len na sfilmovanie útlej knižky Fantastické zvery a ich výskyt. Aj preto sa z nej Warner snaží vyťažiť čo najviac a pridáva do nej množstvo postáv z filmov o Harry Potterovi.

Všimni si napríklad, ako sa logo Fantastických zverov zmenšuje, aby viac vynikli známe postavy: 

Fantastické zvery Warner Bros. Studios

​O tom, že štúdio sa snaží pridať na atraktívnosti novej série, ktorá sa má natiahnuť až na päť filmov, niet žiadnych pochýb. Postava Newta Scamandera nie je ani zďaleka taká populárna, čo sa odrazilo aj na tržbách.

Zatiaľ čo prvé Fantastické zvery zarobili zarobili 814 miliónov dolárov, pokračovanie s podtitulom Grindelwaldove zločiny len 654 miliónov. Pre porovnanie, ešte aj najmenej zárobkový film z hlavnej série o Harry Potterovi (tretia časť - Väzeň z Azkabanu) dokázal utŕžiť z kín viac - 789 miliónov.

Problémy s dejom

O zvýšení atraktívnosti série o Fantastických zveroch jasne vypovedá aj zaradenie scény s mladou profesorkou McGonagallovou. Vidieť ju môžeš na malý okamih vo flashbackovej scéne na Rokforte. Na tom by možno nebolo nič zlé, keby nejde o obrovskú dejovú chybu - Minerva totiž v tom čase ešte nežila, nieto učila. 

​Možno si povieš, že ide o jej menovkyňu, matku či náhodu a my sa len zbytočne rýpeme v detailoch. Aj keby sme ignorovali fakt, že otec Minervy bol mukel a roky absolútne nesedia, odpoveď ponúka samotný scenár k filmu.

Ten potvrdzuje, že ide o Minervu McGonagallovú učiacu na Rokforte v roku 1927, ignorujúc fakt, že vo Fénixovom ráde (odohrávajúcom sa v školskom roku 1995/1996) hovorí Dolores Umbridgeovej, že na škole učí 33 rokov. 

Aj preto sme sa rozhodli pozrieť na postavy z Harryho Pottera, ktoré počas udalostí vo Fantastických zveroch žijú a môžu nejakým spôsobom (logicky) zasiahnuť do deja

Albus Dumbledore

Riaditeľ Rokfortu je jednou z mála postáv Harryho Pottera, ktoré sa skutočne objavujú vo Fantastických zveroch. Práve jeho minulosť a životný príbeh sú nosným pilierom celej série, ktorá má vyvrcholiť jeho súbojom s Grindelwaldom. Dúfajme, že filmy splnia svoj sľub a ukážu čarodejníka v jeho najlepších výkonoch, predvádzajúcich druhy mágie, ktoré sa v Harry Potterovi vyskytujú len zriedka.

​V minulosti Rowlingová uviedla, že Albus Dumbledore mal v čase svojej smrti približne 150 rokov, no neskôr tvrdila, že sa narodil v roku 1881, čo by znamenalo, že Albus zomrel ako 115-ročný. Vo Fantastických zveroch 2 má približne 46 rokov, pričom ako 64-ročný by mal zviesť súboj s Grindelwaldom.

Záber z filmu Fantastic Beasts Warner Bros. Entertainment Inc.

Aberforth Dumbledore

Brat slávneho čarodejníka je len o pár rokov mladší ako Albus, a teda je nažive aj počas časovej osi Fantastických zverov. Aj keď spolu veľkú časť života nevychádzali veľmi dobre, Aberforth neskôr pomáhal študentom a členom Fénixovho rádu dostať sa z a do Rokfortu, keď sa Voldemort opäť dostal k moci.

Prvý trailer pre pokračovanie Fantastických zverov s podtitulom Tajomstvá Dumbledora dokonca odhalil, že mladšia verzia Aberfortha sa vo filme skutočne objaví, nie je však jasné, akú veľkú úlohu zohrá. Podľa všetkého však ale ide len o marketingový ťah a my ho uvidíme v jednej, nanajvýš pár scénach. 

​Aberforth Dumbledore Warner Bros. Studios

Rubeus Hagrid

Milovaný Hagrid sa narodil v roku 1928, čo znamená, že počas deja tretích Fantastických zverov je už nažive. Existuje šanca, že by sa mohol objaviť v niektorom z neskorších filmov, pretože tesne pred vyvrcholením udalostí už mal študovať na Rokforte.

Išlo by o dokonalé premostenie - Hagrid ako milovník všetkých magických tvorov by bol ideálnou postavou na malé cameo. Mohol by napríklad pomôcť Newtovi postarať sa o nejaké stvorenie, čím by zapálil jeho iskru pre celoživotný vzťah s magickými bytosťami.

Rubeus Hagrid Warner Bros. Studios

Bathilda Bagshotová 

Rovnako ako mnoho postáv z Harryho Pottera, aj presný vek Bathildy Bagshotovej nie je známy. Keď sa Dumbledorova rodina prvýkrát presťahovala do Godrikovej úžľabiny v roku 1890, Bathilda už bola dospelá, takže mala v tom čase najmenej 17 rokov.

​Počas filmov o Fantastických zveroch mala pravdepodobne päťdesiat alebo viac. Bathilda je známa najmä písaním knihy Dejiny mágie, ktorá sa vyučuje na hodinách magickej histórie na Rokforte. Je jednou z najstarších, ak nie najstaršou postavou pôvodnej série.

Horace Slughorn

Slughorn učil na Rokforte spolu s Dumbledorom a bol jedným z učiteľov Toma Riddlea. Profesor elixírov sa opakovane tešil z Tomovho jasného talentu a potenciálu a jeho znalosti horcruxov viedli budúceho Temného pána na cestu k ich skutočnému vytvoreniu.

Presný vek Horacea Slughorna nie je známy, no určite bol počas franšízy Fantastických zverov už nažive. Horace sa dokonca môže objaviť v najbližšom filme, keďže už z trailerov je jasné, že istá časť deja sa bude odohrávať priamo na Rokforte. 

Horace Slughorn Warner Bros. Studios

Lord Voldemort

Tom Riddle sa narodil 31. decembra 1926, takže v čase dvojky Fantastických zverov mal už rok. Jeho temná cesta a štúdium na Rokforte je tak ešte poriadne vzdialené. Je však možné, že práve koniec tejto série bude zameraný na malého Lorda Voldemorta.

Potom, čo Dumbledore porazí Grindelwalda a zachráni čarodejnícky aj svet muklov pred skazou, nebude mať čas oddychovať. Dávno predtým, ako sa stane riaditeľom Rokfortu, navštívi sirotu, z ktorej sa neskôr vykľuje nová temná hrozba. Išlo by tak o dokonalé prepojenie dvoch sérií.

Lord Voldemort Warner Bros. Studios

Elphias Doge

Doge sa narodil niekedy okolo roku 1880 a bol blízkym priateľom Albusa Dumbledora. V knihách bol dokonca zodpovedný za napísanie jeho nekrológu do Denného proroka. Spolu študovali na Rokforte a boli si dosť blízki, pretože sa obaja na škole považovali za outsiderov.

​Po promócii plánovali spoločne precestovať svet, ale náhla smrť Albusovej matky tieto plány zmenila a Elphias cestoval sám. Je teda možné, že títo dvaja priatelia sa nestretnú, pretože každý sa v tom čase nachádzal na inej strane planéty. Na druhú stranu, tretí film nás zavedie aj do Ria de Janeira, takže človek nikdy nevie, či nenatrafí na starého priateľa.

​Elphias Doge Warner Bros. Studios

Gregorovič a Ollivander

Dvojica najslávnejších prútikárov už mala v časoch Fantastických zverov dobre rozbehnutú kariéru. Zatiaľ čo známejší Ollivander zrejme nemá ako zasiahnuť do deja, objavenie Gregoroviča by dávalo omnoho väčší zmysel. Práve on bol totiž vlastníkom bazového prútika predtým, než mu ho ukradol Grindelwald (túto scénu môžeme vidieť aj v Harry Potterovi).

Vo Fantastických zveroch už však Grindelwald bazový prútik má, a teda je jasné, že samotnej scény sa už nedočkáme. Gregorovič sa však možno odmietol tak rýchlo vzdať jedného z darov Smrti a mohol temného čarodejníka prenasledovať. Musíme sa však nechať prekvapiť. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 05:33