HBO Max
StoryEditor

Láska na pľaci, Emma Watson skoro odmietla Fénixov rád. Harry Potter sa vrátil na obrazovky

bed02.01.2022., 11:00h
Rok ledva začal, HBO už rozdáva chuťovky. Jednou z nich je návrat hercov a tvorcov filmovej série o mladom čarodejníkovi na plátna obrazoviek.
Lajkuj Brainee.sk na

Ak si skutočný fanúšik Harryho Pottera, je nám jasné, čo si včera robil. Sme generácia, ktorá s príbehmi z čarodejníckeho sveta J. K. Rowlingovej vyrastala. Ak sa aj v dospelosti vraciaš k filmom či samotným knihám, vôbec sa nečudujeme. Harry je fenomén, ktorý sa postupne prehupol do veľdiela, ktoré vyhľadávajú aj dospelí.

Mnohí zomreli

Už pred pár mesiacmi HBO avizovalo, že pripravuje pre divákov jednodielny špeciál, v ktorom sa opäť stretnú predstavitelia hlavných postáv či jednotliví režiséri, producenti, tvorcovia filmom nakrútených podľa knižnej predlohy. A tak sa aj prvý deň v roku stalo. Emma Watson, Rupert Grint, Daniel Radcliffe, Robbie Coltrane (Hagrid), Tom Felton (Draco Malfoy) či Weasleyovci. Všetci si zaspomínali na fenomén, slávu, zážitky, ktoré im 10 rokov nakrúcania priniesli. Nezabudli na hercov, ktorí sa reunionu nemohli zúčastniť, už nie sú nažive. Alan Rickman (zahral si profesora Snapea) či Richard Harris (prvý predstaviteľ Dumbledora), ale aj Richard Griffiths (strýko Vernon).

Elektrické emócie

Návrat do čarodejníckeho sveta bol pre samotných hercov dojímavý, a tieto emócie preniesli aj na divákov.

Láska na pľaci, Emma Watson skoro odmietla Fénixov rád. Harry Potter sa vrátil na obrazovky HBO Max

„Nevídame sa často, ale sme rodina. Ľúbim ťa,“ povedal Rupert Grint Emme Watson so slzami v očiach. Emma sa priznala, že počas nakrúcania filmov mala oči len pre jediného chlapca, a tým bol Tom Felton. „Bol o tri roky starší, vždy, vždy som striehla na jeho meno napísané v programe, ak bol na nahrávaní, bol to pre mňa fantastický deň,“ priznala sa predstaviteľka Hermiony.

„Ľúbim ho, a vždy budem. Nikdy sa medzi nami nič romantické nestalo, je to čistá láska,“ priznala herečka.

„Je to obojstranné. Emma je ten najsilnejší a najúžasnejší človek, akého poznám. Keď som sa dozvedel, že je do mňa buchnutá, bol som v šoku. Bolo to tak aj z mojej strany,“ priznal rozcítený Felton. „Cítila som, že pri ňom jedinom môžem byť zraniteľná,“ dodala úprimne Emma.

Otvorené spovede

Herci sa dotkli aj témy duševného zdravia. „Mali sme v tom čase myslím 14 rokov. Bol to obrovský tlak, aj keď nás fanúšikovia podporovali, každý sme boli svojim spôsobom sami. Také pocity neriešite so svojimi kamarátmi, keď máte 14. Netušil som však, že Emma sa cíti tak zle,“ priznal Daniel Radcliffe po tom, ako Watson priznala, že po nakrútení štvrtého filmu – Harry Potter a Ohnivá čaša – sa už nechcela vrátiť a robiť ostatné filmy. Riešila to dokonca aj produkcia s tvorcami, rozmýšľali, čo spravia, ak to naozaj Emma odmietne. Napokon sa však rozhodla pokračovať a mladí herci, ktorí začali s nahrávaním ako ledva desaťroční dospeli pred očami celého sveta spoločne.

Niektorým fanúšikom sa nepáči, že na nakrúcanie neprizvali osobu, bez ktorej by Harry nikdy nevznikol – spisovateľku Rowlingovú. Tá je po svojich vyjadreniach o transrodových ľuďoch v nemilosti časti spoločnosti. V špeciále prehovorila 10x z archívu, tvorcovia si prepožičali zopár jej vyjadrení z rozhovoru z roku 2019.

Špeciál bol skutočne emotívny, otvorený, plný záberov, ktoré neboli ešte nikde publikované. Obhliadnutie za natáčaniami filmov prišlo vhod mnohým aj v tejto pandemickej temnej dobe. „Tie roky boli plné lásky a podpory, je neuveriteľné, že som bol toho súčasťou. Príbehy o Potterovi pomáhajú aj teraz mnohým ľuďom v ťažkom čase. Je to požehnanie,“ vyjadril sa Rupert Grint, ktorý sa nedávno stal otcom. „Boli sme rodina, stále sme. Navždy budete súčasťou môjho života a ja som za to nesmierne šťastná,“ rozplakala sa Emma. „Desať rokov nahrávania Harryho Pottera zo mňa spravilo človeka a herca, akým teraz som,“ napokon sa rozplakal aj Radcliffe.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 20:11