YOutube/Harry Sits with Hedwig - Harry Potter and the Chamber of Secrets Deleted Scene
StoryEditor

Najlepšie vystrihnuté scény z každého dielu Harryho Pottera, ktoré nemali byť nikdy odstránené

som15.01.2022., 17:00h
Aj po dvadsiatich rokoch od uvedenia filmov o mladom čarodejníkovi môžu niektorí z nás vyvaľovať oči. Skompletizovali sme pre teba všetky scény, ktoré sa napokon tvorcovia rozhodli z filmov vystrihnúť.
Lajkuj Brainee.sk na

Myslíš si, že vieš všetko o „Chlapcovi, ktorý prežil“? Knihy o čarodejníckom svete sú poriadne hrubé a filmári museli urobiť bolestivé rozhodnutia, ktoré scény vystrihnúť, aby sa im príbeh o Harrym Potterovi vošiel na plátno.

Niekedy to je naozaj škoda, najmä pri scénach, ktoré dotvárajú celkový charakter niektorých postáv.

Kameň mudrcov: Harryho túžba

V prvom filme o Potterovi Albus Dumbledore vysvetľuje nebezpečenstvo Zrkadla z Erisedu. Odhaľuje, ako môže ľudí priviesť do hlbokej depresie, keďže ukazuje to, po čom najviac túžia. Čo však film neukazuje je, ako Harry trpí, keď túži opäť vidieť svojich mŕtvych rodičov, Jamesa a Lily.

Vo vynechanej scéne je Harry hlboko zamyslený a Ron Weasley ho následne vyzýva, aby k zrkadlu už nechodil, pretože sa bojí mentálneho dopadu, ktorý by naňho mohlo mať. Pomohlo by to fanúšikom pochopiť riziko, ktoré prináša magický predmet, a tiež by to dodalo hĺbke Harryho charakteru - ukázalo jeho utrpenie, keď sa snaží prispôsobiť životu v Rokforte.

Tajomná komnata: „Kto som?“

Keď Harry zistí, že vie hovoriť s hadmi, začne mať o sebe pochybnosti. Navyše, všetci si pošuškávajú, že je potomkom Salazara Slizolina. Vo vystrihnutej scéne s nádherným výhľadom na Rokfort sa opýta svojej sovy „Kto som?“

Scéna ukazuje prvé pochybnosti Harryho o svojom pôvode. Scéna sa dokonalé hodí do zápletky o znovutvorenej Komnate.

Väzeň z Azkabanu

Vo väzňovi z Azkabanu dôjde k dramatickému incidentu, keď Tučná pani odhalí, že Sirius Black sa pokúsil preniknúť do Chrabromilskej veže. Nepodarilo sa mu to, a keď ho odhalili, okamžite utiekol a nahnevane rozsekal aj jej portrét. Bola natočená ale aj druhá verzia, ktorá je bližšia tomu, ako celá udalosť prebehla v knihe. Odznie v nej takmer celý dialóg z knihy. Sirius sa v nej dostane do veže. Sirius prebudí vydeseného Rona a následne dôjde k zburcovaniu všetkých. Alternatívnu scénu, ktorá sa do filmu nakoniec nedostala, si môžeš pustiť nižšie.

Ohnivá čaša: Rokfortská hymna

Vo filme Harry Potter a Ohnivá čaša sa koná Trojčarodejnícky turnaj, ktorého sa okrem Rokfortu zúčastnili aj školy Durmstrang a Beauxbatonská akadémia. Na uvítanie obe zahraničné školy predviedli vystúpenia. V tejto scénke však vidíme, že aj samotný Rokfort mal pripravený program na uvítanie a tým bola, samozrejme, školská hymna. Mladí čarodejníci z Rokfortu oproti ostatným školám veľmi nevynikli!

Polovičný princ - Ticho pred búrkou a ponuré chorály

Táto vystrihnutá scéna je zo záveru šiesteho dielu. Odohráva sa pred tým, než je zabitý Dumbledore. Hoci po príbehovej stránke nič nepridáva, výborne nadväzuje na temnú atmosféru. Pomáha si k tomu použitím spevu študentského zboru ako podmazu. Okrem iného je v scéne vidieť Snapea, ktorý sa bez slova sám zrejme vyrovnáva s faktom, že bude musieť zabiť Dumbledora, aj keď to samozrejme urobiť nechce.

Dary smrti - časť 1: Rozlúčka s Dursleyovcami

Čo niektorým divákom mohlo v prvej časti Daru smrti chýbať, bola akási bodka za vzťahom Harryho a Dursleyovcov. A to predovšetkým s bratrancom Dudleym, s ktorým bol Harry po väčšinu série znepriatelený. Vo vystrihnutej scéne je to ale trochu napravené, Dudley sa v nej s Harrym lúči vcelku nečakaným spôsobom.

Vo finálnej filmovej scéne sa Dudley obáva o Harryho a pri rozlúčke mu podá ruku a ďakuje mu, že ho zachránil pred dementorom. Toto vo filmovej verzii nebolo. Je to dosť dojímavý okamih, však?

Ale pôvodne bola scéna oveľa lepšia. Dudley počas toho, ako sa čudoval, prečo chce Harry zostať, jeho otec Vernon zamumle, že Harry nechce odísť so svojimi príbuznými. Harry to potvrdzuje a dodáva, že by aj tak bol iba na obtiaž. Dudley v tej chvíli pristúpil k Harrymu napriek zjavnému nesúhlasu jeho otca a povedal mu, že nikdy nebol na obtiaž, zároveň mu podá ruku. Na oplátku dostane od bratranca príjemne prekvapený úsmev a poďakovanie.

Dary smrti - časť  2: Draco podáva Harrymu pomocnú ruku

To je ďalšia scéna, ktorá mohla úplne zmeniť názor diváka na jednu z hlavných postáv príbehu. Draco Malfoy je mnohými nenávidená postava, jedna z posledných scén filmu mu však mohla pridať nejaké tie body. Keď Harry Potter v poslednom diele bojuje s Voldemortom, Draco hodí Harrymu svoj prútik. Robí to pred najtemnejším Pánom a všetkými smrťožrútmi, aj napriek tomu, že vie, že po tomto čine už nebude cesta späť a že najtvrdší trest ho nájde pri prvej príležitosti.


menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 18:49