StoryEditor

Vzniká komiks o Štefánikovi. Stredoškolákom pomôže spoznať jeho život a hodnoty

24.04.2019, 12:53
Kreslený príbeh autori vydávajú pri príležitosti uplynutia sto rokov od Štefánikovej tragickej smrti.

Začiatkom mája uplynie sto rokov od tragickej smrti Milana Rastislava Štefánika. Pri tejto príležitosti vzniká komiks, ktorý má priblížiť život tohto výnimočného slovenského národovca. "Našim cieľom je ponúknuť komiksy dnešným mladým zadarmo na ich stredných školách, lebo o jeho živote vedia málo a ešte stále v spoločnosti kolujú rôzne mýty a nepravdy spojené s jeho osobou," hovorí Tomáš Kriššák, jeden z autorov myšlienky vzniku komiksu.

Dobrodružstvá Milana Rastislava Štefánika

Podľa tvorcov dôvodom je aj to, že hoci o Štefánikovi existuje hromada skvelých kníh, pre mládež je ich formát vzdialený a v dnešnej digitálnej dobe nedokáže konkurovať obrazovému a zjednodušenému obsahu. Preto sa rozhodli pre komiks, ktorý je podľa nich kompromisom skĺbujúcim výhody knihy s výhodami obrazových médií, vrátane možnosti použitia v online.

Komiks bude mať tri kapitoly a ďalší bonusový obsah. Nebude sa dať kúpiť, ale bude zadarmo distribuovaný pre pedagógov a študentov slovenských škôl, ktorí oň prejavia záujem. Projekt vzniká na dobrovoľnej báze prispievateľov, ktorí už dnes prekročili potrebné prvotné investície.

Projekt podporila napríklad aj tlačiareň Bittner print. „Pravde veriť, pravdu žiť a pravdu brániť,“ povedal raz Štefánik a tak sme tlačou podporili a ešte podporíme Neuveriteľné dobrodružstvá Milana Rastislava Štefánika. Napísala spoločnosť na svojom Facebooku.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 14:15