Marvel
StoryEditor

Fanúšikovia sa dočkajú vysnívaných komiksových filmov so všetkými superhrdinami

15.12.2017, 09:08
Avengeri sa stretnú s X-Menmi, Deadpool so Spidermanom a Wolverine s Votrelcami či Predátorom.

Z nového mnohomiliónového obchodu, ktorý má priviesť firmu 21st Century Fox a ich značky do náruče Walta Disneyho, majú radosť predovšetkým fanúšikovia komiksov, píše portál Lidovky.cz

Tí sa konečne môžu dočkať príbehov, ktoré im boli až doteraz nedostupné. Kvôli roztriešteným právam sa nemohli nakrúcať filmy, v ktorých by sa stretli komiksoví superhrdinovia. 

Do rozprávkového kráľovstva The Walt Disney Company už dávno nepatria iba klasické animované filmy a princezné. Už v roku 2006 sa štúdiá o 7,4 miliardy dolárov rozrástli o 3D animátorov z Pixaru, o rok neskôr firma pohltila za 4,24 miliardy komiksové vydavateľstvo Marvel.

Do jej portfólia patrí aj Lucasfilm a jeho Star Wars či Indiana Jones. Ten Disney získal v roku 2012 za viac ako 4 miliardy dolárov.  Spoločnost 21st Century Fox sa stane súčasťou Disneyho impéria za astronomických 52,4 miliardy dolárov. Tento obchod ešte musí prejsť formálnym schvaľovaním.

Fanúšikovia však už divoko špeklujú a hľadajú nové témy a crossovery, ktoré by mohol tento megaobchod priniesť.

Disney sa dostane k distribučným právam na prvé Star Wars filmy a k filmovým právam na série Fantastická štvorka a X-Men, ktoré firma nezískala pri akvizícii Lucasfilmu a Marvelu. 

Tiež získajú distribučné práva k filmom štúdia DreamWorks Animation z rokov 2013 až 2017. Samotná firma 21st Century Fox pritom vlastní ďalšie preslávené značky ako Votrelec, Predátor, Avatar, Smrtonostná pasca, Simpsonovci, Futurama, Sám doma, Doba ľadová, M*A*S*H, Planéta opíc alebo Akty X.

Vďaka obchodu by se tak pod jednou strechou konečne ocitli všetci komiksoví superhrdinovia od Marvelu, ako si fanúšikovia už dlhé roky prajú. Práve tieto filmy boli roztrieštené, čo bránilo tomu, aby sa v jednom filme objavili postavy z rôznych sérií.

Možno už čoskoro vystúpia spolu Kapitán Amerika, hrdinovia Fantastickej štvorky, Iron Man či Spider Man alebo Tor. Práve na týchto takzvaných crossoveroch stoja aj najpopulárnejšie komiksové knihy, v ktorých sa hrdinovia pravidelne stretávajú. 

Wolverine sníval 17 rokov o filme s Avengers 

Predstaviteľ Kapitána Ameriky Chris Evans už na Twitteri žartoval a navrhol, aby sa niekto ujal filmu, kde sa zíde s postavou menom Human Torch (Ľudská pochodeň). Tú si totiž sám Evans zahral vo filmoch Fantastická štvorka z roku 2005 a v pokračovaní s podtitulom Silver Surfer z roku 2007.

Predstaviteľ  Wolverina Hugh Jackman zasa v rozhovore pre magazín Collider vyhlásil, že 17 rokov sníval o tom, že sa stretne s Hulkom či Iron Manom.

Vždy, keď sledoval Avangerov, videl uprostred akcie sám seba. Nikdy si však nemyslel, žeby sa to naozaj mohlo stať. "Nanešťastie, táto loď už zrejme odplávala," vyhlásil v narážke na skutočnosť, že už predtým oznámil svoje rozhodnutie nevrátiť sa k Wolverinovi. 

Jackman si prvýkrát zahral  Wolverina vo filme X-Men Bryana Singera z roku 2000.  Stál tak na samom počiatku aktuálnej komiksovej mánie. Naďalej sa špekuluje, že by v nových Avengeroch mohol dostať aspoň epizódnu rolu. 

Disney sa chystá spustiť vlastnu streamovaciu službu, ktorou chce konkurovať Netflixu a Amazonu. Vďaka novým filmom, ktoré bude ponúkať exkluzívne iba vo svojej internetovej videotéke, má v rukách ďalší tromf. Na druhej strane, fanúšikovia sa právom obávajú, či bude Disney ochotný produkovať aj napríklad Deadpoola, ktorý je určený dospelým divákom alebo drsnejších X-Menov. 

01 - Modified: 2017-12-14 15:59:12 - Feat.: 0 - Title: Megaobchod roka: Walt Disney kúpi väčšinu 21st Century Fox za 52,4 miliardy dolárov
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
25. apríl 2024 13:13