Herci, ktorí obetovali veľa pre svoje filmové postavy (ilu)facebook.com/Collider.com, facebook.com/Cristian Tigse Romero
StoryEditor

Shia LeBeouf sa mesiace nekúpal, DiCaprio spal v mŕtvom zvierati. Herci, ktorí pre svoje postavy obetovali príliš veľa

ros09.10.2021., 13:00h
Dokážeš si vôbec predstaviť, že by si podstúpil takéto drastické premeny? Je pravda, že mnohí herci vedia kvôli filmovým úlohám schudnúť či pribrať. Spať však v tele mŕtveho zvieraťa? To je už celkom iný level.
Lajkuj Brainee.sk na

Robert Pattinson

Robert Pattinson sa už vymanil z dávnej role sladkého upíra a divákov prekvapuje čoraz lepšími hereckými počinmi. Najnovšie si zahral Batmana, ktorého však uvidíme až budúci rok. Počas prípravy na túto rolu dokázal pracovať aj v umyvárni áut, dokonca niekoľko mesiacov žil aj v rovnakom suteréne bytu v mestskej štvrti v New Yorku, ako jeho postava. Chcel sa nejakým spôsobom stotožniť s týmto desivým prostredím. 

Margot Robbie

Pokiaľ si videl životopisný film Ja, Tonia, možno sa ti v hlave vynorila otázka: Kde sa podela krásna herečka Margot Robbie? Tá sa totiž skutočne zmenila na nepoznanie. Stvárnila tu bývalú americkú krasokorčuliarku a vicemajsterku sveta Tonyu Harding. Margot nielenže vyzerala úplne inak, ona absolvovala päť mesačné tvrdé tréningy. 

Na ľade trávila päť dní do týždňa, minimálne štyri hodine denne, aby dokázala spraviť bezchybné kúsky. Herečka sa však vedela úplne pretvoriť svoj vzhľad aj vo filme Mária, kráľovná Škótska. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jontinik (@jontinik)

Leonardo DiCaprio

Síce Leonardo DiCaprio získal za film Revenant Zmŕtvychvstanie Oscara za najlepšieho herca v roku 2015, no musel kvôli tomu klesnúť až na dno svojich síl. Táto úloha lovca Hugha Glassa ho takmer zabila. „Dokážem vymenovať 30 alebo 40 najťažších vecí, ktoré som kedy musel urobiť pre film, vyjadril sa DiCaprio, ktorého citoval Vogue.

Či už ide o vstup a výstup zo zamrznutých riek, alebo spanie v mŕtvych telách zvierat alebo o to, čo som jedol na nakrúcaní. Okrem toho som musel neustále znášať mrazivý chlad a možné podchladenie.“ Herec poznamenal, že sa vtedy cítil ako mačka, o ktorej sa hovorí, že má deväť životov. 

Leonardo DiCaprio získal za film Revenant Zmŕtvychvstanie Oscara za najlepšieho herca v roku 2015 Leonardo DiCaprio získal za film Revenant Zmŕtvychvstanie Oscara za najlepšieho herca v roku 2015 TASR/AP

Shia LaBeouf

V akčnom vojnovom filme Železné srdce sa okrem Brada Pitta predstavil aj jeho herecký kolega Shia LaBeouf.

Americký režisér David Ayer, ktorý stojí za týmto dramatickým počinom mu na natáčaní povedal, aby dal zo seba úplne všetko, uvádza Vogue

A tak sa herec pridal do americkej národnej gardy alebo sa dokonca dal aj pokrstiť. To však nie je všetko. Aby jeho poranenia vyzerali realisticky, jednoducho zobral nôž a porezal sa, uvádza portál CinemablendStrávil som jeden mesiac na operatívnej základni. Potom sa spojil s hereckým štábom a šiel som do Fort Irwin. Vytrhol som si zub, porezal som si tvár nožom a celé dni som sledoval, ako umierajú kone. Nekúpal som sa štyri mesiace, spomína herec. 

Nicolas Cage

Je známe, že Nicolas Cage sa dokáže so svojimi filmovými rolami veľmi zosobniť. Až tak, že si kvôli úlohe znetvoreného vietnamského veterána v dráme Krídla z roku 1984 nechal vytrhnúť rovno štyri zuby! To by však nebolo možno to najhoršie. Filmová postava má neustále obviazanú tvár, uvádza portál Screenrant. A tak Nicolas Cage šokoval štáb a obväzy mal na tvári päť týždňov v kuse!

Chris Hemsworth

Pre rolu drámy V srdci mora, ktorá rozpráva príbeh stroskotania lode Essex po útoku vorvaňa, držal sympatický Austrálčan extrému diétu. V jedle sa krotil až tak, že si počítal kalórie. Jeho denným maximom bolo 500 kalórií, uvádza časopis Vogue. Práve som vyskúšal nový diétny/tréningový program s názvom Stratený na mori,“ napísal na svojom Twitteri. Vôbec ho neodporúčam. 

Dodal, že svojou váhou bol počas natáčania natoľko posadnutý, až ju kontroloval každý deň. Aj jeho hereckí kolegovia museli kvôli svojim roliam extréme chudnúť. Všetci sme sa cítili ako banda supermodeliek, ktoré sa pokúšajú schudnúť kvôli šou alebo čo. Predstavte si, že na mori máte pätnásť statných chlapov, ktorí nehovoria o ničom inom len o strave a o tom, kto schudol viac a kto vyzerá skutočne chudo. Je to smiešne!Dodal Hemsworth.

Christian Bale

Britský oscarový herec je známy svojimi extrémnymi a častými premenami vzhľadu, no v psychologickom trileri Mechanik z roku 2004 sa doslova týral. Za štyri mesiace dokázal zhodiť až 54 kilogramov, pričom ani vtedy nebol spokojný so svojou postavou. Zahral si robotníka, ktorý rok trpel nespavosťou. Nejde však len o také obyčajné problémy so spánkom. Celé mesiace bojuje s nočnou morou, z ktorej sa nemôže prebudiť. Vo filme tak vyzerá ako ozajstná troska. 

Christian Bale úplne otočil svoj životný štýl. Neustále fajčil a držal drastické diéty, aby vyzeral presne ako jeho filmová postava. Tvrdil, že počas extrémnej hladovky nič nejedol, iba pil čiernu kávu, schrúmal jedno jablko a zjedol konzervu tuniaka denne. Po tom, čo si splnil svoju hereckú povinnosť, pribral 30 kilogramov kvôli úlohe vo filme Nový svet.

Heath Ledger

Austrálsky herec sa na svoju filmovú rolu Jokera pripravoval naozaj šialeným spôsobom. Asi mesiac bol zatvorený v hotelovej izbe v Londýne, kde sa učil smiať ako Joker. Snažil sa totiž nájsť ten najlepší smiech, ktorý by túto fiktívnu postavičku vystihoval čo najlepšie. 

Sedel som v hotelovej izbe v Londýne asi mesiac, zamkol som sa, vytvoril si malý denník a experimentoval s hlasmi. Musel som totiž nájsť jeho ikonický hlas a smiech, spomínal kedysi Heath Ledger. Pred smrťou priznal, že dlho trpel nespavosťou. Kvôli roli Jokera mal totiž psychické problémy, uvádza portál Unbelievable Facts.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/filmy, menuAlias = filmy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. apríl 2024 02:28