Zlatý retríver skončil na stovkách záberov Street view.Canva/daum/
StoryEditor

Fotobomba plná rozkošnosti. Zlatý retríver skončil na stovkách záberov Street view po tom, čo prenasledoval fotografa

Viktória Revajová09.04.2024., 14:30h

Fotograf služby Daum, ktorá je kórejskou alternatívou Google maps mal počas snímania ostrova Jukdo nečakanú spoločnosť. Po turistických chodníčkoch ho sprevádzal zlatý retríver, ktorý sa vďaka tomu ocitol takmer na viac než tisícke záberov.

Lajkuj Brainee.sk na

Keď vyrazia do ulíc autá spoločnosti Google, ktoré snímajú ulice, je to malým sviatkom. Kým niektorí ľudia zámerne vyhľadávajú možnosti ako skočiť do záberu, iní sa v nich ocitajú nechcene. Našťastie však služba cenzuruje ľudské tváre, a tak ľudia zachytení pri rôznych nelichotivých činnostiach nie sú rozpoznateľní.

Prípad, o ktorom informuje portál Mirror je však z celkom iného súdka. Na stovkách záberov Street view sa ocitol roztomilý zvierací sprievodca, ktorému, zdá sa, takáto pozornosť neprekáža.

image

Google bude opäť brázdiť slovenské ulice, navštívi všetky kraje. Pozri sa, kde a v ktorých mestách ho už čoskoro uvidíš

Verný sprievodca

Vyzerá to tak, že spoločnosť Kakao, ktorá prevádzkuje Street view službu s názvom Daum má oproti Google maps konkurenčnú výhodu. Kým Google maps vysiela do ulíc len svoje autá, ktoré sa do prírodného terénu hôr nedostanú, juhokórejská služba Daum najíma fotografov, aby zaznamenali aj ťažko dostupný terén, upresňuje portál Verge

Vďaka tomu sa jej podarilo zaznamenať vyše 1 000 záberov rozkošného psieho sprievodcu na juhokórejskom ostrove Jukdo. Zlatý retríver fotografa verne nasledoval, a keď sa náhodou zdržal, oddane na neho čakal.

Stal sa hitom internetu

Roztomilá fotobomba neušla pozornosti používateľom sociálnej siete Reddit a začali si vymieňať informácie o roztomilom sprievodcovi. Podľa ich slov ide o fenku Maru, ktorá žije na ostrove už osem rokov. „Maru je známa tým, že je super priateľská k turistom a miestnym obyvateľom,“ napísal jeden s používateľov v diskusii.

„Pohľad na ulicu by bol oveľa chladnejší, keby táto fenka nebola na každom zábere,“ zavtipkoval ďalší. Ak si chceš zlepšiť deň aj ty, dobrodružnú výpravu Maru si môžeš pozrieť tu.

image

Niektoré psy vedia pomáhať omnoho viac, ako sme si doteraz mysleli. Z ľudského dychu dokážu rozoznať aj stres

Túlavá fenka miestnou pamiatkou

V minulosti svetové médiá obletela informácia o túlavej fenke Pooch, ktorá každý deň sedáva na tej istej ulici v hlavnom meste Gruzínska. Po tom, čo sa jej snímka objavila na Google mapách sa z nej stala miestna dominanta. 

Turisti sú schopní toto miesto navštíviť len kvôli tomu, aby ju nakŕmili. Pooch dokonca na googli nechávajú recenzie a len márne by si hľadal nejakú negatívnu.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 06:38