Február nabitý hernými bombami.X/Yoleocomicsdc/
StoryEditor

Február nabitý hernými bombami. Príde dlhoočakávaný Suicide Squad či prerobený Tomb Rider

Michal Čiernik10.02.2024., 09:00h

Okrem strieľačky s DC zloduchmi sa hráči budú môcť tešiť aj na nové pirátske dobrodružstvá či remake Nintendo klasiky s Mariom. Najväčšia nálož však príde na konci mesiaca v podobe pokračovania Final Fantasy.

Lajkuj Brainee.sk na

Začiatok nového roka je často trochu pomalý, čo sa týka vydávania nových videohier, ale minulý mesiac začal silno a táto dynamika pokračuje aj vo februári 2024. V najbližších niekoľkých týždňoch budú spustené nové položky v množstve obľúbených franšíz na rôznych platformách.

image

Astronomické čiastky, z ktorých sa ti zatočí hlava. Toto sú najnákladnejšie videohry všetkých čias

Vrchol tohto mesiaca prichádza však až na jeho úplný záver v podobe Final Fantasy VII Rebirth. Nižšie si však budeš môcť pozrieť ďalšie herné novinky, ktoré tento mesiac uzrú svetlo sveta.

Suicide Squad: Kill the Justice League (2. február)

Je to už osem rokov, čo britský vývojár Rocksteady Studios naposledy vydal hru, ale konečne, tím stojaci za franšízou Batman Arkham je pripravený tento mesiac spustiť svoj najnovší projekt. Suicide Squad sa odohráva v rovnakom vesmíre ako hry Arkham. Hráš za člena rovnomenného tímu zloduchov, ktorí sú nútení zjednotiť sa, aby zachránili svet po tom, čo členom Justice League vymyje mozgy superzloduch Brainiac. 

Vyber si zo štyroch hrateľných postáv, Harley Quinn, Captain Boomerang, Deadshot a King Shark, a skoč do metropoly otvoreného sveta s množstvom akčných questov a aktivít. Hru budeš môcť hrať v sólo móde aj kooperatívne. Vyjde na PC, PS5 a Xbox Series X/S.

Persona 3 Reload (2. február)

Persona 3 je legendárna hra, ktorá odštartovala franšízu Persona, ako ju poznáme dnes. Reload je plnohodnotný remake pôvodnej hry, ktorý si zachováva rovnaký pútavý príbeh a sympatické obsadenie postáv, no prináša nový vizuálny vzhľad s modernými štandardami a pridáva aj pár vylepšení. Navyše predchádzajúce textové dialógové sekvencie sú teraz plne prehraté a nahrala sa nová hudba.

Helldivers 2 (8. február)

Pôvodný Helldivers uvedený na trh v roku 2015 pre PS4 a PC sa stal kultovým hitom vďaka solídnej hre s horným pohľadom a prístupu k multiplayeru založenému na chaose. Po dlhom čakaní prichádza Helldivers 2 a zdá sa, že bude stavať na jasnom potenciáli prvej hry. 

Najväčším posunom v tomto pokračovaní je prechod z horného pohľadu do pohľadu tretej osoby. Ale základy sa nezmenili. Stále hráš za vojaka v The Helldivers Corps, ktorý sa vydáva na intergalaktické misie, v ktorých sa postavíš vlnám zmutovaných tvorov, aby si ochránili obyvateľov Zeme. Vyjde na PC a PS5.

Remasterovaný Tomb Raider I-III (14. februára)

Pôvodná trilógia Tomb Raider, vydaná v rokoch 1996 až 1998, priniesla hernú revolúciu, ktorá ovplyvnila videoherný priemysel na roky a z Lary Croft urobila legendu. Tento nový remastrovaný balík má za cieľ priniesť prvé tri hry Tomb Raider úplne novému publiku s niekoľkými modernými prvkami. Je však dôležité poznamenať, že trilógia bola remastrovaná a nie je úplne prerobená.

Tomb Raider I-III Remastered ponúka originálny herný zážitok tým najlepším možným spôsobom tým, že obrúsi niektoré z najdrsnejších hrán, ale pôvodnú dušu zachová nedotknutú. Tradicionalisti sa navyše môžu rozhodnúť vypnúť niektoré nové funkcie a dokonca prepínať medzi novým vizuálom a pôvodnou grafikou. 

Mario vs. Donkey Kong (16. februára)

Ďalší remake klasiky, Mario vs. Donkey Kong, prišiel na Game Boy Advance už v roku 2004 a o dve desaťročia neskôr sa táto logická plošinovka obnovuje a vydáva sa na Nintendo Switch. Pôvodný Mario vs. Donkey priniesol niekoľko pokračovaní pre Nintendo DS a 3DS, ale už takmer desať rokov spí. Aj keď tento remake pre Switch nie je úplne nová hra, je stále skvelé vidieť návrat takej kultovej obľúbenej franšízy.

image

Mario vs. Donkey Kong

Nintendo/

Skull and Bones (16. február) 

pirátska hra od Ubisoftu, bola pôvodne ohlásená ešte v roku 2017. No po rokoch čakania vývoja a niekoľkých povestných interných reštartoch je Skull and Bones konečne pripravená na plavbu.

Hra je inšpirovaná obľúbenou námornou vojnou v hre Assassin‘s Creed IV: Black Flag. V tomto novom akčnom simulátore prevezmeš kontrolu nad svojou pirátskou loďou a budeš sa plaviť po siedmich moriach, potápať lode a zbierať poklady. Hra Skull and Bones, vyjde na PC, PS5 a Xbox Series X/S.

Final Fantasy VII Rebirth (29. február) 

Final Fantasy VII Rebirth nie je len najväčšia hra mesiaca, ale je takmer zaručené, že bude jedným z najpozoruhodnejších spustení celého roka. Pokračovanie Final Fantasy VII Remake, Rebirth sa oslobodzuje od prostredia Midgar svojho predchodcu a ponúka hráčom rozsiahly otvorený svet, ktorý môžu preskúmať spolu s filmovým príbehom plným obľúbených postáv. 

Pri Rebirth hráči opäť prevezmú kontrolu nad žoldnierom Cloud Strife, a stretnú sa aj s partiou známych spojencov vrátane Tify Lockhart, Barreta Wallacea a Aerith Gainsborough. Hra vyjde len na PS5.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 09:45