Adam Sandler si zahrá kozmonauta z Čiech.X/netflixuk/
StoryEditor

Adam Sandler si zahrá kozmonauta z Čiech. Bude to nový sci-fi hit na Netflixe?

Michal Čiernik22.12.2023., 10:30h

Český spisovateľ žijúci v New Yorku napísal v roku 2017 knihu Kosmonaut z Čech. Na budúci rok sa jeho román dočká filmového spracovania plného hollywoodskych hviezd.

Lajkuj Brainee.sk na

Vo  filme Spaceman podľa románu  Spaceman of Bohemia od Jaroslava Kalfařa hrá Adam Sandler Jakuba, astronauta unášaného vesmírom. „Naozaj som chcel mať od neho výkon, ktorý nemá nič spoločné s Adamom Sandlerom, ktorého všetci poznáme,“ povedal režisér Johan Renck pre Netflix.

Počas väčšiny filmu je Sandler na obrazovke sám – alebo zdieľa scény s tajomným stvorením. Ktoré mu pomôže napraviť veci so svojou ženou Lenkou. Zatiaľ čo identita tohto tvora je zahalená tajomstvom, hlas mu poskytne známy herec Paul Dano.

image

Africký samuraj z Netflixu bol skutočný. Exotický bojovník patril medzi osobnú stráž vysokopostaveného šľachtica

Z bohatého hereckého obsadenia to nie je všetko. Práve astronautovu manželku Lenku si zahrá Carey Mulligan, hviezdu s filmu Never let me go. Okrem nich si vo filme zahrajú aj Kunal Nayyar (Big Bang Theory), Lena Olin a Isabella Rossellini.

České sci-fi

Po šiestich mesiacoch osamelej výskumnej misie na okraj slnečnej sústavy si astronaut Jakub uvedomí, že manželstvo, ktoré na Zemi nechal, sa mu môže rozpadnúť. V zúfalej túžbe napraviť veci so svojou ženou Lenkou mu pomôže záhadné stvorenie z počiatku vekov, ktoré nájde ukryté v útrobách svojej lode.

Pre Kalfařa, autora knihy, podľa ktorej je film natočený, mal tento vesmírny príbeh skromný pôvod. „Spaceman začal ako krátky príbeh, ktorý som napísal v poslednom ročníku vysokej školy,“ povedal pre Netflix. Pôvodne to bolo len krátky vysokoškolský projekt o americkom astronautovi, ktorý uviazol na obežnej dráhe, keď mu zavolala jeho manželka a požiadala o rozvod. Kalfař ho však rozšíril do plnohodnotného románu, ktorý je nakoniec príbehom o láske, priestore, čase a vlastnej českej rodine autora.

Spaceman bude mať svetovú premiéru v rámci programu „Berlinale Special“ na 74. Medzinárodnom filmovom festivale v Berlíne predtým, ako sa film dostane na Netflix 1. marca 2024. Kalfař je s adaptáciou veľmi spokojný. „Myslím, že všetci ľudia, ktorí milujú divné veci a divné umenie, budú z toho nadšení,“ dodal.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 21:04