Trailer na 35. sériu Simpsonovcov.Fox/
StoryEditor

Pozri si trailer na nových Simpsonovcov. Spolu s 35. sériou ti prinášame aj zaujímavé fakty, ktoré si o žltej rodinke netušil

Michal Čiernik16.09.2023., 11:00h

Trailer k 35. sérii Simpsonovcov odhaľuje nadchádzajúce epizódy seriálu a ukazuje, s čím sa bude musieť obľúbená žltá rodinka vysporiadať. Spolu s novými zábermi ti prinášame aj pár zaujímavosti, ktoré si o Simpsonovcov určite nevedel.

Lajkuj Brainee.sk na

Simpsonovci sa vracajú už so svojou 35. sériou. „Homer sa v práci cíti bezcenný, a tak sa dobrovoľne prihlási za školského stránika,“ uvádza sa v synopse debutovej epizódy. „Keď však jeho bezpečnostný oddiel dostane príliš veľa finančných prostriedkov, strážcovia prechodov pre chodcov sa stanú silou, ktorej sa treba báť.“

„Marge zažíva sériu nočných môr o tom, že detstvo mladého Barta sa blíži ku koncu. O 60 rokov v budúcnosti Lisa rozpráva príbeh o tom, ako bol Homer obetným baránkom pri výpadku elektriny, ktorý uvrhol Springfield do temných dní pred Dňom vďakyvzdania. A vracia sa aj každoročná mrazivá trilógia Treehouse of Horror XXXIV,“ znie zhrnutie nadchádzajúcich epizód. Prvá časť bude mať premiéru v nedeľu 1. októbra.

Ikonická žltá rodinka je s nami už od mája 1990. Od vtedy nám priniesli desiatky sérii plných zábavy, niekoľko televíznych špeciálov a celý film. Počas dlhých rokov neprinášali len pobavenie pred televíznymi obrazovkami, ale aj ošiaľ v spoločnosti a to nielen svojimi strašidelnými predpoveďami budúcnosti. Nižšie ti prinášame zoznam zaujímavých faktov, ktoré sú spojené s obľúbeným seriálom.

Zakázané tričká s Bartom

Keď sa Simpsonovci prvýkrát stali populárnymi, fanúšikovia sa zbláznili do všetkého, kde bola žltá rodinka. Od tričiek až po špendlíky, čokoľvek súvisiace so Simpsonmi išlo na dračku. Jedným z najkontroverznejších bolo tričko s nápisom: „Som Bart Simpson. Kto do pekla ste?“. Toto tričko vyvolalo veľa kontroverzií po tom, čo ich deti začali nosiť do školy. Vyvrcholilo to až celoštátnym zákazom.

image

Jedným z najkontroverznejších bolo tričko s nápisom: „Som Bart Simpson. Kto do pekla ste?“. 

Twitter/ Wycovintage/

Odhaduje sa, že len v roku 1990 sa predalo 15 miliónov Bart tričiek. Po roku však ošiaľ so zakázanými tričkami opadol a prestali sa vyrábať. Dnes stoja tieto ikonické tričká na internete 90 dolárov.

Mimozemšťania ako odkaz na Star Trek

Na Simpsonovcoch sú dvaja dobre známi mimozemšťania, Kang a Kodos. Obaja sú originálnymi výtvormi od Matta Groeninga, ale pomenoval ich podľa postáv zo Star Treku.

image

Kang bol pomenovaný po Klingonovi a Kodos je v skutočnosti modelovaný podľa Kodosa Kata zo Star Trek: The Original Series.

Twitter/otdthesimpsons/

Kang bol pomenovaný po Klingonovi a Kodos je v skutočnosti modelovaný podľa Kodosa Kata zo Star Trek: The Original Series. V tomto predstavení bol Kodos ľudským politikom, ktorý sa po zabití štyroch tisícok obyvateľov svojej kolónie zmenil na bezcitného diktátora. 

Milhouse Mussolini

Aj keď je Milhouse Van Houten, fanúšikovia zrejme nevedia, že jeho druhé meno je Mussolini. Z maminej strany je totiž polovičný Talian. Milhouseova babička Nana Sophie Mussolinová vyrástla v Taliansku a do Ameriky sa presťahovala až potom, čo otehotnela z jedným vojakom z druhej svetovej vojny.

image

Milhouseova babička Nana Sophie Mussolinová vyrástla v Taliansku a do Ameriky sa presťahovala až potom, čo otehotnela z jedným vojakom z druhej svetovej vojny.

Fox/

Dôvod, prečo môže byť Nana Sophie príbuzná Benita Mussoliniho, je ten, že má jeho priezvisko a vyrastala okolo roku 1922, v čase, keď Mussolini vládol Taliansku. Keďže okolo roku 1945 opustila Taliansko, Nana Sophie bola určite prítomná pri jeho vláde. Ktovie, možno je dokonca jedným z jeho detí.

Homer abstinent

Na rozdiel od väčšiny dabovaných verzií Simpsonovcov bola arabská verzia reláciou sama o sebe. Simpsonovci, alebo Al-Shamshoo, ako je známy v Egypte a okolitých krajinách, sa od originálu mierne líšili. Homer napríklad nesmel piť pivo ani jesť bravčové mäso. Namiesto toho Homer pil sódu a jedol produkty z hovädzieho mäsa.

image

Simpsonovci opäť predpovedali budúcnosť. Ľudia skutočne protestovali proti stvárneniu sochy Dávida od Michelangela

Skrytý Michael Jackson

Ak si nepamätáte, Michael Jackson prevzal hosťujúcu úlohu v epizóde s názvom „Stark Raving Dad“. Bola to premiéra 3. sezóny, v ktorej Jackson stvárnil fiktívnu verziu seba samého. Hral duševného pacienta menom Leon Kompowsky, postava, ktorá verila, že je „skutočný“ Michael Jackson.

image

Milhouseova babička Nana Sophie Mussolinová vyrástla v Taliansku a do Ameriky sa presťahovala až potom, čo otehotnela z jedným vojakom z druhej svetovej vojny.

Twitter/data_simpsons/

Kontroverzia s Jacksonovou časťou v "Stark Raving Dad" spočívala v tom, že nechcel, aby bolo jeho meno uvedené v zozname záverečných titulkov. Aj keď Jackson bol ten, kto tlačil Groeninga a Jean, aby ho zapojili do šou, nechcel, aby jeho meno bolo v titulkoch. Namiesto toho bol Jackson napísaný ako John Jay Smith. Dôvod zostáva dodnes záhadou.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 12:40