Tínedžerka utratila niekoľko desiatok tisíc eur na mobilné hry. Na účte jej rodičov zostalo sedem centovPandhuya Niking/Unsplash
StoryEditor

Rodičom vybielila celý účet. Tínedžerka minula desiatky tisíc eur na mobilné hry

Nikola Michalkova09.06.2023., 11:30h

Len 13-ročné dievča minulo niekoľko desiatok tisíc eur na hry pre seba a svojich spolužiakov. Urobila to bez vedomia jej rodičov.

Lajkuj Brainee.sk na

Dnešná generácia už nemá žiadny problém narábať s novými technológiami, vrátane platenia kartou. Dokazuje to aj 13-ročná tínedžerka, ktorá sa rozhodla zaplatiť kartou svojich rodičov mobilné hry nielen pre seba, ale aj pre svojich spolužiakov. Minula na to viac ako 59 tisíc eur a to bez vedomia svojich rodičov. Tí boli poriadne prekvapení, keď zistili, že na účte zrazu nemali svoje úspory, píše sa na portáli Insider.

Jej rodičia o tom nevedeli

Matka Gong Yiwang sa o konaní svojej dcéry dozvedela až koncom mája po tom, čo jej učiteľka z internátnej školy zavolala s podozrením, že jej dcéra môže byť závislá na platených hrách. Následne skontrolovala svoj bankový účet a zostala nemilo prekvapená, keď zistila, že na ňom zostalo len sedem centov. 

image

Školák kúpil Minecraft server, ktorý takmer nikto nepoužíval. Neskôr ho predal a mame, ktorá utiekla pred vojnou na Ukrajine, kúpil dom

Jej dcéra hry platila celkovo štyri mesiace a na nákup herných účtov minula vyše 15 tisíc eur, pričom na nákup v hrách utratila vyše 27 tisíc eur. Samozrejme, to nie je všetko. Tínedžerka previedla peniaze aj niektorým svojim spolužiakom, ktorí si chceli herné produkty zakúpiť pre seba, preto sa celkové náklady vyšplhali na viac ako 59 tisíc eur. „Nikdy som si nemyslela, že by to 13-ročné dievča dokázalo. Som ako omámená, mám pocit, že mi vybuchne hlava,“ vyjadrila sa matka.

Spolužiaci ju tiež žiadali o peniaze

Tínedžerka sa v rozhovore rozplakala a priznala sa, že prepojila matkinu kartu s jej telefónom, pričom ale vôbec nevedela, koľko peňazí míňa. Zároveň hovorila, že heslo k účtu jej mala dať matka pri inej udalosti, keď si chcela niečo kúpiť. 

image

Závislosť na mobilných hrách je v Číne rozšírená.

Daan Geurts/Unsplash

Jej spolužiaci si všimli jej novú schopnosť míňania a začali ju o peniaze žiadať. „Ak som im ich neposlala, otravovali ma celý deň. Ak by som to povedala učiteľovi, bála som sa, že to povie rodičom a tí sa budú hnevať,“ povedala. 

Okrem toho sa svoje konanie snažila zakryť, keď mazala údaje o transakciách, aby tak platby skryla pred svojimi rodičmi. Jej matka uviedla, že oslovila niekoľko platobných platforiem, ktoré požiadala o vrátenie peňazí, ale zatiaľ sa jej nepodarilo získať späť celú sumu. 

Celý príbeh sa v Číne dostal na sociálne siete a stal sa virálnym. Avšak je dôležité poznamenať, že závislosť na hrách je medzi mladými v Číne rozšírená. Krajina bola preto nútená zaviesť internetové obmedzenia pre tínedžerov a deti. Tínedžeri by nemali tráviť pri hrách viac ako tri hodiny týždenne, čo je cieľ, ktorý si určila čínska vláda a podľa nej napreduje. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 23:35