Apple vydal film natočený výhradne najnovším iPhonom.Twitter/ Subhankardx125/
StoryEditor

Apple vydal film natočený len najnovším iPhonom. Krátka sci-fi snímka zobrazuje ľudskú posadnutosť

Lukáš Hron18.02.2023., 10:00h

Krátko po tom, čo zverejnil krátkometrážny film venovaný príchodu nového čínskeho roka, vypustil Apple ďalší film natočený výhradne aktuálnou generáciou špičkového iPhonu. Nový príbeh zasadený do indického prostredia rozpráva o ľudskej posadnutosti.

Lajkuj Brainee.sk na

Chcel vidieť budúcnosť. Má mu to umožniť špeciálny prístroj, vďaka ktorému by mohol zvrátiť prakticky akýkoľvek osud. Lenže vytúžený cieľ sa mu stále nedarí dosiahnuť. Až do osudnej noci, keď zariadenie začalo náhle fungovať. V čase, keď sa už ponáhľal na zásnuby so životnou láskou.

Krátky pohľad do jej budúcnosti ho však pripravil o cennú hodinu. Kvôli svojej posadnutosti vidieť budúcnosť tak prišiel o to najcennejšie. Mladíkom ovplyvnený osud však dvojicu opäť privedie k sebe. Jeho vynález mu totiž ukázal, že jeho niekdajšia láska je v smrteľnom nebezpečenstve.

Polhodinový film Fursat režíroval indický filmový režisér, scenárista a producent Vishal Bhardwaj, ktorému nie je cudzí ani hudobný svet, uvádza iDnes.cz. Ako hudobný skladateľ a spevák tak vo svojom krátkometrážnom filme, ktorý pre Apple natočil výhradne iPhonom 14 Pro, uplatnil nielen prvky muzikálu, ale muziku pre neho aj zložil.

Finálnu snímku Apple tradične doplnila klipom odhaľujúcim zákulisia jeho vzniku.

Podľa predstaviteľa hlavnej úlohy je Bhardwajov film zmesou niekoľkých žánrov (sci-fi, steampunk, muzikál), ale v samom jadre je o dospievaní hlavnej postavy a o tom, aby pochopila, čo to znamená žiť prítomnosťou. Primárne ide však o ukážku schopností aktuálnej generácie vrcholného smartfónu Applu.

image

Má len 16 a v hlave odvážny projekt: Tínedžeri chcú natočiť film o nenávisti

Tradičnou súčasťou jeho krátkometrážnych snímok sú scény nakrúcané v prítmí či pasáže, v ktorých filmári hojne využívajú niektorú zo špeciálnych videofunkcií. Ako sú napríklad Cinematic, ktorá umožňuje natáčať s malou hĺbkou ostrosti a preostrovať medzi objektmi, alebo Action Mode, teda funkciu stabilizácie digitálneho videa.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 20:19