Najdrahšia hra na Steame stojí takmer 2000 eur.Prox/
StoryEditor

Stojí takmer dvetisíc eur. Najdrahšiu hru na Steame by si však nechcel hrať ani zadarmo

Honza Srp31.01.2023., 08:00h

Na Steame vyšla nezávislá hra The Hidden and Unknown, ktorá sa predáva takmer za dvetisíc eur. Nie je to však kvôli jej obrovským produkčným hodnotám, autor tejto autobiografickej vizuálnej novely tvrdí, že len nechce za pár drobných dovoliť každému nahliadnuť do svojho súkromného života.

Lajkuj Brainee.sk na

Nedá sa s tým nič moc robiť, cena vývoja stále rastie a inflácia ženie nahor ceny prakticky všetkého tovaru. Zvyšovaniu cien sa nevyhlo ani hráčske odvetvie. Tie najkvalitnejšie a najočakávanejšie hry v jednotlivých žánroch išli minulý rok hore v priemer o približne desať eur, uvádza iDnes.cz.

Ak si si teda chcel kúpiť nový remake kultovej The Last of Us, musel si si zaplatiť približne 60 až 70 eur. Niektoré hry v tejto cenovej hladine si však svoju hodnotu príliš neobhájili. Príkladom je napríklad ničím extra skákačka Fospoken v otvorenom svete, za dať ktorú 80 eur je naozaj veľa.

Neuveriteľná cena

Aj táto hra však ponúkne lepší pomer ceny a zábavy ako nová steamová hra nazvaná The Hidden and Unknown. Táto ani nie dvojhodinová vizuálna novela sa totiž predáva za 1949 eur. Nie, nejde o omyl, a jej autor sa v príslušnej kolónke neprepísal o dve tri nuly navyše, naopak, nezmyselná cena je hlavným stredobodom jeho propagácie.

„Proste som si svoju hru nacenil tak, ako mi to pripadá správne, čo je moje právo,“ vysvetlil autor svoju motiváciu reportérom magazínu The Gamer. Potom však svoju odpoveď predsa len viac rozviedol. Hra je vraj plná autobiografických prvkov, pôvodne malo dokonca ísť o knihu, preto teraz cíti, že by nebolo správne „predávať celý svoj život za pár eur.

image

Zábava je jedna vec, tieto videohry však prerazili aj to najhlbšie morálne dno. Pri niektorých sa ti zdvihne žalúdok

Ide o kolekciu životných čriepkov istého Briana a opis niekoľkých málo situácií, ktoré vraj formovali jeho osobnosť. Celým príbehom sa potom vinie akási dejová línia o kríze mužskej maskulinity, ktorá hrozí spečatiť osud ľudstva. Ale nebojte sa, vraj to dobre skončí, pretože si Brian prečíta Sun-c‘ovo Umenie vojny, a tak sa konečne dostane z pazúrov intrikujúcej expriateľky.

Katastrofálne recenzie

Youtuber Matthew Werner, jeden z mála užívateľov, ktorí hru k dnešnému dňu zhodnotili na Steame, je však vo svojom hodnotení ešte príkrejší. „Autor je precitlivený sexistický šašo, ktorého by som snáď aj ľutoval, keby však jeho prázdne výlevy neboli také bezduché a evidentne napísané potenciálnym sériovým vrahom. Takto to vyzerá, keď píše človek, ktorý nikdy s nikým nehovoril a nenávidí všetko, čo je na tomto svete krásne. Nezmyselná mizantropická zlátanina, kde žiadna postava nehovorí ako človek, pretože jej autor človekom nikdy ani nebol,“ prezradil vo svojej recenzii.

image

(Ne)známe zaujímavosti o hernej sérii Call of Duty: Vývojári chceli pochovať Medal of Honor, navždy zmenili žáner FPS hier

Každopádne s ohľadom na hodnotenia tochto herného počinu a prehnanej ceny ju zrejme môžeš kľudne vynechať, alebo aspoň počkaj na nejakú poriadnu akciu. Tak niekde okolo hodnoty 99,95 percent.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. apríl 2024 09:03