V jednej z najlepšie hodnotenej hry vlastne nič nerobíš.Twitter/placid_plastic_duck_simulator/
StoryEditor

V jednej z najlepšie hodnotených hier sa vlastne vôbec nehráš. Celý čas len pozoruješ plávajúce gumené kačičky

Honza Srp21.12.2022., 15:00h

Nezávislá hra Placid Plastic Duck Simulator je s 99 percent kladnými recenziami jednou z najlepšie hodnotených hier na Steame. Jediné, čo v nej však hráč môže robiť, je pozorovať farebné kačičky plávajúce v bazéniku.

Lajkuj Brainee.sk na

Hráčske hodnotenia na Steame je nutné brať s nadhľadom, ľudia totiž majú možnosť voliť len medzi dvoma možnosťami či sa im hra páčila, alebo nie. Percentá kladných hodnotení tak nemožno porovnávať s klasickou hodnotiacou stupnicou. Hráči nemajú možnosť zohľadniť svoje pripomienky. Aj preto býva väčšinou percento pri steamových recenziách vyššie ako na iných hodnotiacich stránkach. 

Aj napriek tejto pripomienke je však hodnotenie hry Placid Plastic Duck Simulator výnimočné, z takmer 4 000 užívateľských recenzií má neuveriteľných 98 percent kladných, pokiaľ berieme len tie z posledných 14 dní, tak dokonca 99 percent, uvádza iDnes.cz

Treba však povedať, že vysoké hodnotenie je zaslúžené, pretože hra vo svojom žánri úplne dominuje. Háčik je v tom, že iných simulátorov pozorovania gumových kačičiek veľa neexistuje. Tak snáď táto extrémne úspešná hra rozbehne nový trend, ktorý nahradí už ľahko zahnívajúcu „soulslike“ mániu. Má na to tie najlepšie predpoklady.

A čo teda v hre robíme? Odpoveď je jednoduchá - nič. Vôbec nič. Na začiatku hry dostanete žltú gumovú kačičku, ktorá si pokojne pláva po hladine bazéna, a vy na ňu môžete pozerať. Pohybom myši meníte pozorovací uhol, kolieskom myši zoomujete a... to je všetko. Čas od času vám do bazénika spadne nová kačička, takže po pár hodinách máte celkom solídne kŕdeľ gumových vtákov, žiadne nové herné možnosti však nepribudnú. Nemôžete ich potopiť, posielať ich proti sebe ani nijak stláčať, jednoducho na nich len pozeráte.

image

Očakávaný víťaz a vzrušujúce novinky. Takto vyzerali herné Oscary

A napriek tomu v hre niektorí ľudia trávia aj desiatky hodín a kupujú dodatočné balíčky s ďalšími farebnými motívmi kačíc. Ide totiž o vynikajúcu relaxačnú záležitosť, len tak si pozorovať pohupujúce sa gumové hračky a počúvať pritom šumenie vetra. Celá táto paráda stojí len zhruba dve eurá, takže si ju ľahko môže dopriať každý.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 18:00