Hemsworth si plánuje dať pauzu od herectva.Twitter/chris Hemsworth/
StoryEditor

Chris Hemsworth oznámil pauzu od herectva. Môže za to zákerná choroba

Michal Čiernik22.11.2022., 14:30h

Predstaviteľ Thora má zvýšené riziko vzniku Alzheimerovej choroby. Zistil to pri natáčaní svojho najnovšieho seriálu.

Lajkuj Brainee.sk na

Známy Herec zistil nelichotivé správy potom, čo podstúpil testy počas natáčania dokumentárnej série Disney+ Limitless. V nej sa Chris vydáva na autentickú, život meniacu misiu s priateľmi a rodinou po svojom boku. Vychádza z nového výskumu a podstupuje sériu šiestich epických skúšok a mimoriadnych výziev navrhnutých odborníkmi svetovej triedy, aby pochopil limity ľudského tela. Séria, ktorú vytvoril Darren Aronofsky má objaviť, ako môžeme žiť zdravšie, inteligentnejšie a dlhšie.

V priebehu plnenia jednej zo skúšok však Hemsworth podstúpil špeciálne vyšetrenie, ktoré zistilo zvýšené riziko vzniku Alzheimerovej choroby. Pre Vanity Fair povedal, že testy potvrdili jeho najväčšie obavy a dodal, že teraz sa bude snažiť podniknúť preventívne kroky. „Nie je to tak, že by som úplne skončil,“ povedal Hemsworth. „Ale táto správa vo mne naozaj vyvolala pocit, že by som si chcel dať chvíľu voľno.“

image

Protagonista Thora má zvýšené riziko diagnostikovania Alzheimerovej choroby.

Wikipedia/

Hemsworth sa dozvedel, že má dve kópie génu ApoE4, jednu od matky a jednu od otca, vďaka čomu má osem až desaťkrát vyššiu pravdepodobnosť, že sa u neho rozvinie choroba, ako u tých, ktorí nemajú obe kópie tohto génu, uvádza BBC.  Radí sa tak do úzkeho kruhu asi len dvoch až troch percent populácie. „Ak sa pozriete na prevenciu Alzheimerovej choroby, výhodou preventívnych krokov je, že to ovplyvňuje zvyšok vášho života,“ povedal. „Je to všetko o riadení spánku, zvládaní stresu, výžive, pohybe, kondícii. Všetko sú to tie isté nástroje, ktoré je potrebné aplikovať konzistentným spôsobom.“

image

Návrat Supermana či nový Ant-Man. Pozri si posledné veľké novinky z komiksových svetov

Pôvodný plán seriálu bol, aby sa všetky výsledky genetických testov dozvedel herec naživo pred kamerou. Tvorca seriálu Darren Aronofsky mu to však povedal súkromne, hneď ako dostal výsledky. Hviezda Marvelu následne dostala možnosť odstrániť z relácie akékoľvek zmienky o Alzheimerovej chorobe. Chris sa ale rozhodol nedramatizovať a zahrnul svoje genetické riziko Alzheimerovej choroby do deja, aby sa zlepšilo povedomie a pochopenie. „Jednoducho nechcel manipulovať a prehnane to dramatizovať a urobiť z toho nejaký druh empatie alebo čohokoľvek iného pre zábavu,“ povedal.

image

Fanúšikovia Zaklínača v šoku. Hlavný hrdina končí, jeho postavu bude hrať nový herec

Hemsworth magazínu tiež potvrdil, že Alzheimerovu chorobu diagnostikovali aj jeho starému otcovi. Herca čoskoro uvidíme v pripravovanom pokračovaní Georga Millera, Furiosa, ktorého natáčanie sa skončilo začiatkom tohto mesiaca. 39-ročný Austrálčan povedal, že si dá pauzu od hrania po skončení propagačného turné pre Limitless, spolu s jeho ďalšou zmluvnou prácou. Pôjde domov do Byron Bay v Austrálii, aby trávil čas so svojou rodinou.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 02:25