Produkčný dizajnér Netflixu Chris Trujillo po budovu prirovnal k Batesovmu domu z hororovej klasiky Psycho. Twitter/ Pop Crew/
StoryEditor

Vieš si predstaviť zaspávať v podkroví spolu s Vecnom? Ikonický dom zo Stranger Things je na predaj

Michal Čiernik02.11.2022., 11:00h

Starý dom rodiny Creelových zo štvrtej série Stranger Things sa dostal na trh za niečo vyše 1,5 milióna eur.

Lajkuj Brainee.sk na

Miesto Vecnovho brlohu v Hawkinse a predchádzajúci domov Victora a Virginie Creelových a ich detí, je jedným z najdôležitejších miest štvrtej série populárneho seriálu. Skutočný dom sa nachádza asi hodinu a pol od mesta Atlanta.

Dom s rozlohou viac ako 1500 štvorcových metrov, postavený v roku 1882 právnikom a plukovníkom Hamiltonom Yanceym, bol predtým hotelom s raňajkami známym ako Claremont House. Budova vo viktoriánskom štýle sa podľa Zillow predal v roku 2019 za približne 350-tisíc eur. Má päť spální, päť kúpeľní, osem krbov, dom pre hostí s dvoma spálňami a kúpeľňou a takmer pol hektárový pozemok, píše mashable.com.

„Nebuďte prekvapení, ak nájdete nejaké zvyšky demogorgonov, ktoré sa povaľujú po pozemku. V prípade, že sa veci stanú príliš divnými a dokonca sa zvrtnú, neďaleko sa nachádza pohrebný ústav,“ uvádza sa v inzeráte, v ktorom realitný makléri na plno využívajú jeho postavenie v popklutúre.

image

Autorka famóznej piesne, ktorú použili v Stranger Things, sa poriadne nabalila. Po rokoch zarobila milióny

Tvorcovia seriálu Stranger Things hľadali strašidelný dom s vertikálnou architektúrou a podkrovím na treťom poschodí. Podľa streamovacej služby produkčný dizajnér Chris Trujillo po prehliadke prirovnal budovu k Batesovmu domu z hororovej klasiky Psycho z roku 1960.

Oslovil hneď majiteľov, ktorí dom práve kúpili a chystali sa ho zrekonštruovať. Produkčný tím to využil a stihol ešte predtým premeniť budovu na strašidelný a opustený Vecnov dom z 80. rokoch. 

image

Tvorcovia nemajú gule zabíjať postavy a príbeh je vkuse o tom istom. Päť vecí, ktoré ľuďom vadia na Stranger Things

Navyše sa dom nachádza necelých päť míľ od Berry College, ktorú Netflix použili na natáčanie scén vo fiktívnej nemocnici Pennhurst Mental Hospital, kde Nancy a Robin navštívia Victora Creela. Kúpil by si si tento popkultúrny klenot? 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 04:56