Princezná Rhaenyra Targaryen v podaní Emmi D‘Arcy.Twitter.com/ House_of_dragon_source/
StoryEditor

Nedokončila školu a zarábala si umývaním riadov. Dnes je z nej Targaryenská princezná a Hollywoodska hviezda

iDnes.cz15.09.2022., 10:00h

Popularita len 22 ročnej herečky Milly Alcock rapídne vystrelila vďaka stvárneniu hlavnej postavy Rhaenyry Targaryen v novom trháku od HBO.

Lajkuj Brainee.sk na

Účinkovanie v tak populárnom seriáli zmenilo začínajúcej austrálskej herečke život. Pred tým si na živobytie zarábala umývaním riadu a žila v malej izbičke v podkroví matkinho domu. Získaná rola v seriáli, odohrávajúcom sa dejovo dvesto rokov pred udalosťami seriálu Hra o tróny, bola pre ňu prekvapením.

Zarábala si umývaním riadov

„Ľuďom, ako som ja, sa také veci nestávajú. Takže som musela reagovať naozaj veľmi rýchlo,“ vyhlásila austrálska herečka v rozhovore pre web Just Jared. „Nikdy som si nemyslela, že sa mi to stane. Pred tým som umýval riad v reštaurácii a bývala v podkroví mojej mamy,“ priznala sa dnes už Hollywoodska hviezda. Keď jej zavolal agent s ponukou, ihneď na ňu kývla. „Zamrzla som, zhlboka som sa nadýchla a spýtala som sa kamarátky, či má doma víno. A potom som zavolala mame,“ spomína.

Nedokončila školu

Alcock študovala na umeleckej škole v Sydney, v záujme svojej filmovej kariéry však štúdium ukončila. Urobila tak kvôli svojej predchádzajúcej úlohe Meg v austrálskom seriáli s názvom Upright. „Mala som dve možnosti. Mohla som sa niekde na austrálskom vidieku pripravovať na skúšky, alebo so školou úplne seknúť. Tak som sa rozhodla štúdium ukončiť. Nikdy to pre mňa aj tak úplne nebolo. Bolo mi jasné, že táto príležitosť bude o dosť cennejšia, než nejaký papier alebo diplom,“ prezradila herečka.

image

Draci, orgie a odrezané údy. Seriál House of the Dragon začal vo veľkom štýle a láme rekordy

Za rolu v spomínanom seriáli Upright bola nominovaná na najlepšieho herca v komediálnej úlohe, ocenenie si však nakoniec odniesol sám autor Tim Minchin. Po získaní jednej z hlavných úloh v kritikmi a divákmi vysoko hodnotenom seriáli Rod draka je Milly už dnes hollywoodskou hviezdou.

image

Obľúbil si si postavy v House of the Dragon? Príliš sa na ne neviaž, už čoskoro všetky preobsadia

Nový seriál z prostredia Westerosu má za sebou premiéru štvrtej časti a z epizódy na epizódu stúpa na popularite. Podľa webu Variety štvrtú epizódu s názvom King of the Narrow Sea sledovalo o päť percent divákov viac, ako predchádzajúcu. Najnovší diel videlo 2,474 miliónov divákov.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 14:55