Princezná Rhaenyra Targaryen v podaní Emmi D‘Arcy.Twitter.com/ House_of_dragon_source/
StoryEditor

Obľúbil si si postavy v House of the Dragon? Príliš sa na ne neviaž, už čoskoro všetky preobsadia

Miroslav Kamody06.09.2022., 13:00h

Seriál House of Dragon sa už čoskoro dočká zásadných zmien. Na čo sa musíme pripraviť?

Lajkuj Brainee.sk na

Seriál House of the Dragon, ktorý je prequelom ku Game of Thrones, najpopulárnejšiemu seriálu svojej doby, má za sebou dobrý štart. Úvodné epizódy trhali rekordy sledovanosti a prvé reakcie hovorili o skvelom návrate do obľúbeného sveta, v ktorom sú brutalita a intrigy na prvom mieste.

Ak si sa zaradil k desiatkam miliónov divákov, ktorí si už nový seriál stihli obľúbiť, máme pre teba zásadnú informáciu. Ako totiž informuje portál LadBible, musíš sa pripraviť na veľké novinky, ktoré zásadne ovplyvnia dej seriálu.

image

Herci nových seriálov terčom rasizmu: Viete uveriť v drakov, ale neveríte, že černoch môže byť hobitom alebo elfom?

SPOILERY - Nasledujúce riadky opisujú niektoré udalosti z prvých epizód seriálu.

V priebehu uverejnených epizód sme už mali dosť času zvyknúť si na hercov, ktorí stvárňujú hlavné postavy. Keďže seriál si nedal príliš námahu s vysvetľovaním kto je kto, bolo zo začiatku náročné naučiť sa všetky mená a úlohy.

Obľúbené hlavné postavy

Dnes je už väčšine divákov jasné, že Matt Smith stvárňuje zákerného Daemona Targaryena, Paddy Considine je múdry, no problémový kráľ Viserys a Milly Alcock stvárňuje ohnivú princeznú Rhaenyru Targaryen. Pre mnohých šokujúcou správou ale je, že niektoré z týchto postáv budú čoskoro nahradené inými hercami.

image

Prvý diel režíroval Miguel Sapochnik.

Twitter.com/house Of Dragon/

Dôvod je jednoduchý - čaká nás veľký skok v čase, takže niektoré mladšie postavy budú musieť z epizódy na epizódu „vyrásť”. Najvýraznejšou zmenou bude, že Rhaenyru Targaryen bude od šiestej časti stvárňovať už Emma D‘Arcy. Rovnako tak sa zmení herečka Alicent Hightower - Emily Carey nahradí Olivia Cooke.

Okrem nich však preobsadia aj hercov, ktorí stvárňujú postavy Laeny Velaryon a Laenora Velaryon. Podľa tvorcov seriálu bolo rozhodnutie nahradiť postavy urobené „včasne“. „Je to domýšľavosť, ale myslím si, že to funguje, keďže som to videl niekoľkokrát,” povedal spolutvorca Ryan Condal.

Starších hercov len upravia

Ako ďalej vysvetlil, postavy, ktoré stvárňovali deti a teenageri, budú preobsadené. Čo sa týka dospelých a starších hercov, tam stačilo použiť make-up a parochne. ​Preobsadení herci sa na slávnostnej premiére očividne nevedeli k svojej výmene príliš vyjadriť. 

„Nevieme, čo môžeme a čo nemôžeme povedať, ale vôbec sme nepracovali s Liv [Olivia Cooke] a Em [Emma D‘Arcy],“ povedala Milly Alcock. Carey však dodala, že mladších verzií postáv si ešte užijeme dostatok. Seriál House of Dragon môžeš sledovať vo vysielaní HBO, prípadne na streamovacej platforme HBO Max.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 17:32