havajFacebook/Rádio Slovensko
StoryEditor

Smilno či Kolbasov. 8 názvov slovenských obcí, z ktorých pôjdeš do kolien

kov06.10.2021., 12:00h
Na Slovensku máme celkovo 2927 obcí. Niektoré majú vtipné názvy a už len ich vyslovenie ťa dokáže bez problémov rozosmiať. Prinášame ti 8 najlepších.
Lajkuj Brainee.sk na

Žabokreky

Legenda medzi vtipnými názvami obcí, často komolená na „Žaboškreky“. Nachádzajú sa v okrese Martin a boli osídlené už v období Veľkomoravskej ríše. V sympatickej obci je veľa zelene a jej erb sa pýši, pre obec typickou žabkou.

Obec Žabokreky Obec Žabokreky Facebook/Obec Žabokreky

Švábovce

Malebná obec s hmyzím škodcom v názve sa nachádza v okrese Poprad. Švábovce ležia v západnej časti Spišskej kotliny a miestni obyvatelia holdujú najmä futbalu. Družstvo FK Švábovce však vo svojom logu prekvapivo nemá švába, ale orla. Najznámejším miestnym rodákom je raper Zverina.

Obec Švábovce Obec Švábovce Facebook/FK Švábovce

Havaj

Na Slovensku máme aj svoj vlastný kus exotiky, ale je to exotika iná. Taká naša. Surferov a ostrovnú hudbu by si tu asi hľadal márne, no napriek tomu si obec našla svoju popularitu. Havaj sa nachádza v okrese Stropkov.

Obec Havaj Obec Havaj Facebook/ Rádio Slovensko

Nesluša

Obec s názvom, ktorý evokuje ľahkú erotiku sa nachádza na severnom Slovensku v okrese Kysucké Nové Mesto. No namiesto neslušných návrhov sa tam skôr stretneš s medveďom, srnami a diviakmi. V okolí obce sa totiž bežne vyskytujú divoké zvieratá.

Obec Nesluša Obec Nesluša Facebook/Frenky Tulec

Granč-Petrovce

Mohol to byť slovenský Seattle a miestny nezamestnaný hudobník mohol v deväťdesiatych rokoch spustiť novú hudobnú vlnu, no osud to chcel inak. Samozrejme preháňam, táto obec je vtipná len svojou podobnosťou s názvom hudobného štýlu zvaného grunge (čítaj granč), ktorým sa preslávil najmä Kurt Cobain z kapely Nirvana.

Obec Granč - Petrovce Obec Granč - Petrovce Facebook/Granč - Petrovce

Smilno

Dedina s názvom pripomínajúcim pohlavný styk patrí k najstarším obciam na východnom Slovensku. V blízkosti obce sa nachádzajú husté lesy a dve vodné nádrže. Aj historici sa domnievajú, že pôvod slova vychádza zo slova smilniť.

Obec Smilno Obec Smilno Facebook/ Smilno

Hnilec

Obec sa nachádza v okrese Spišská Nová Ves a má 547 obyvateľov. Jej názov vyvoláva asociácie rozkladu, no v skutočnosti je dedina obklopená nádhernou prírodou. Jej najslávnejším obyvateľom je spevák Jozef Suchý, zvaný aj Jigga Jigga. V minulosti zaujal tým, že v televíznej šou Superstar imitoval Scooter.

Obec Hnilec Obec Hnilec Facebook/Hnilec

Kolbasov

Názov tejto obce navodzuje myšlienky na mäsitý produkt. Kolbasov je situovaný v okrese Snina a nachádza sa aj v Národnom parku Poloniny. Pýši sa nadmorskou výškou 312 metrov nad morom. Traduje sa, že niektoré deti z okolia verili tomu, že v Kolbasove rastú na stromoch klobásy. 

41824683_1967939913251996_8466756244210712576_n kostol Facebook/Obec Kolbasov

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 22:07