Americké letectvo v uplynulých dňoch zostrelilo nad Severnou Amerikou najmenej tri neidentifikované lietajúce objekty.Wikipedia/tsgt Michael Ammons, Usaf/
StoryEditor

Po čínskom balóne zostrelili Američania ďalšie objekty. Nevedia, o čo ide, nevylučujú mimozemšťanov

Michal Čiernik13.02.2023., 11:00h

Severoamerická protivzdušná obrana (NORAD) zostrelila ďalšie tri lietajúce objekty, tentokrát to však nie sú čínske balóny. Totožnosť zatiaľ neidentifikovaných objektov nie je známa.

Lajkuj Brainee.sk na

Americké letectvo v uplynulých dňoch zostrelilo nad Severnou Amerikou najmenej tri neidentifikovateľné lietajúce objekty. Pentagon odmietol vylúčiť možnosť, že by tieto objekty mohli súvisieť s mimozemšťanmi, uvádza DialyMail.

Americká stíhačka zostrelila v nedeľu 12.2. nad jazerom Huron „neidentifikovaný objekt“ na príkaz prezidenta Joea Bidena. Bolo to tretie takéto zostrelenie za tri dni a posledný vojenský útok v mimoriadnom slede udalostí nad vzdušným priestorom USA.

Nič nie je vylúčené

Generál amerických vzdušných síl Glen VanHerck povedal, že spravodajské služby skúmajú všetky cesty, vrátane predstavy, že tri najnovšie objekty by mohli byť spojené s mimozemšťanmi. „Nechám na to spravodajcov a kontrarozviedku. Nič som nevylúčil,“ povedal VanHerck. „V tomto bode pokračujeme v posudzovaní každej neznámej hrozby alebo potenciálnej hrozby, ktorá sa blíži k Severnej Amerike,“ povedal.

image

Americká vláda roky financovala zbieranie informácií o UFO. O zelených mužíkov im však ani zďaleka nešlo

K zostreleniu došlo v nedeľu po tom, čo „osemhranný“ predmet preletel blízko citlivého miesta americkej armády v Montane. Stíhačka F-16 ju zostrelila z výšky približne 6000 kilometrov nad Veľkými jazerami o 14:42 miestneho času po tom, čo boli v piatok a sobotu zničené dva ďalšie subjekty nad Aljaškou a Kanadou. Čínsky  balón  bol zostrelený 4. februára nad Južnou Karolínou, čo znamená, že americké letectvo teraz zostrelilo štyri objekty len za osem dní.

Čínsky balón

Predpokladaný čínsky špionážny balón sa podľa Pentagonu používal sa na monitorovanie citlivých miest. Čína však poprela, že by sa tento objekt používal na špionáž, a uviedla, že išlo o zariadenie na monitorovanie počasia, ktoré zlyhalo, uvádza BBC.

image

Čínsky  balón  bol zostrelený 4. februára nad Južnou Karolínou.

Twitter/greenbudha/

Van Herck povedal, že na rozdiel od čínskeho  balóna boli všetky tri UFO zostrelené cez víkend menšie a mali inú rýchlosť ako balón. Dodal, že keďže bol čínsky balón nájdený koncom januára, USA upravili svoj radar tak, aby mohol sledovať pomalšie objekty. Vysvetlil, že toto prispôsobenie radaru plus zvýšený stav pohotovosti po čínskom balóne vysvetľuje frekvenciu pozorovaní takýchto objektov.

To však vyvolalo obavy, že americké letectvo mohlo v minulosti prehliadnuť nespočetné množstvo podobných nálezov. „Posledných 72 hodín odhalilo verejnosti, čo sa dialo roky, neidentifikované lietadlá bežne lietajú nad obmedzeným vzdušným priestorom USA,“ uviedol americký senátor Marco Rubio na Twitteri.

Musia preskúmať trosky

VanMerck povedal, že letectvo si stále nie je isté, ako sa tieto tri objekty držali vo vzduchu. Momentálne majú neznáme pohonné systémy. „Z nejakého dôvodu ich nazývame predmety, nie balóny,“ dodal. „Toto je prvýkrát v rámci Spojených štátov alebo amerického vzdušného priestoru, kedy NORAD alebo Severné velenie Spojených štátov podnikli leteckú akciu proti takémuto vzdušnému objektu.“ prezradil generál.

image

na rozdiel od čínskeho špionážneho balóna boli všetky tri UFO zostrelené cez víkend menšie a mali inú rýchlosť ako balón.

Twitter/ A_b_joseph/

„Na základe jeho letovej dráhy a údajov môžeme tento objekt primerane spojiť s radarovým signálom zachyteným nad Montanou, ktorý letel v blízkosti miestnych vojenských základní,“ potvrdil hovorca ministerstva obrany. „Jeho dráha a nadmorská výška vyvolali obavy, že by mohol predstavovať nebezpečenstvo pre civilné letectvo. Miesto zvolené pre tento zostrel nám poskytlo príležitosť vyhnúť sa dopadu na ľudí a zároveň zvýšiť šance na obnovu trosiek,“ dodal Pentagon.

image

Veríš v mimozemšťanov? Výročná správa o UFO ťa poteší, viac ako polovicu javov nebolo možné vysvetliť

Keďže Pentagon dôkladnejšie kontroluje vzdušný priestor USA, úrady nevylučujú, že v najbližších dňoch môže dôjsť k ďalším zostrelom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/vesmir, menuAlias = vesmir, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 05:08