Celebrity kašlú na nedostatok vodyIg/kimkardashian, Officialslystallone, Unsplash/mrjn Photography/
StoryEditor

Míňajú státisíce litrov na bazény a polievanie. Celebrity ignorujú nariadenia, chcú im obmedziť prietok vody

Michal Čiernik26.08.2022., 11:00h

Obrovské suchá prinútili vo viacerých krajinách vykonať nepopulárne ale potrebné kroky v regulácii vody. Nájdu sa však aj takí, ktorých nejaké nariadenia nezaujímajú a desaťtisíce za účet za vodu zaplatia zo zadného vrecka.

Lajkuj Brainee.sk na

V dôsledku extrémneho strácania vodných hladín po celom svete museli niektoré štáty zaviesť prísnejšie opatrenia v dodávkach vody. Takým príkladom je aj mestská vodná oblasť Las Virgenes v južnej Kalifornii, ktorá od prvého júna zaviedla tretí stupeň obmedzení v dodávkach pitnej vody, informuje LA Times.

Snažia sa dosiahnuť 50 percentné zníženie spotreby v dôsledku núdzového stavu z nedostatku vody. Pravidlá obmedzujú napríklad vonkajšie polievanie na jeden deň v týždni, pričom na jednu stanicu v určený deň pripadá iba osem minút. Napriek trojročnému núdzovému stavu kvôli extrémnym suchám v štáte si niektorí obyvatelia z míňania vody nerobia veľkú hlavu.

Žiaľ, väčšina z nich sú slávne osobnosti, ku ktorým ich fanúšikovia vzhliadajú. V zozname viac ako dvetisíc zákazníkov, ktorí od vyhlásenia núdzového stavu prekročili odber vody najmenej štyri krát sú najnezodpovednejší práve obyvatelia z milionárskych štvrtí San Fernadno Valley Calabasas a Hidden Hills.

Minul za mesiac toľko vody ako približne desať slovenských domácnosti za rok

Najväčším odberateľom bola nehnuteľnosť v Hidden Hills v hodnote 18 miliónov dolárov, patriaca bývalej hviezde NBA. Dwayne Wade v júni prekročil svoj pridelený rozpočet na vodu o viac ako 1 400 percent čiže o 90-tisíc galónov (340 metrov kubických).

To bolo zlepšenie oproti máju, keď nehnuteľnosť prekročila svoj rozpočet o 489-tisíc galónov (1851 metrov kubických), viac ako ktorýkoľvek iný zákazník. Len na porovnanie, priemerná mesačná spotreba na Slovensku je pre domácnosť približne dvanásť až pätnásť metrov kubických.

image

Kim a Kortney Kardashian.prekročili dávky o 232-tisíc galónov, respektíve o 101-tisíc galónov vody za mesiac.

Twitter.com/ The Last Celebrity News 24/7/

Basketbalista spolu s manželkou Gabrielle Union pripisovali vysoký odber vody, problémom s bazénom. „Vymenili sme všetky časti nášho bazénového systému, ktoré majú čo do činenia s prietokom vody a presakovaním. Prešli sme aj na syntetickú trávu a rastliny odolné voči suchu, aby sme znížili spotrebu vody. Budeme robiť všetko čo je v našich silách, aby sme situáciu napravili,“ vyjadril sa športovec.

Filmový Rocky sa bojí, že mu vyschne les, ktorý má na záhrade

Ďalším hriešnikom z tejto štvrte je Sylvester Stallone. Nehnuteľnosť v júni spotrebovala o 533 percent viac, než bol jej pridelený rozpočet. To bol nárast o 195-tisíc prebytočných galónov (738 metrov kubických) z mája. Hercov právnik však tvrdí, že čísla by mohli skresľovať skutočnú situáciu týkajúcu sa spotreby vody na pozemku.

„Na pozemku majú viac ako 500 dospelých stromov, vrátane nespočetného množstva ovocných stromov a borovíc,“ uvádza sa vo vyhlásení. „Bez dostatočného zavlažovania by s najväčšou pravdepodobnosťou zomreli. To by mohlo mať za následok pád mŕtvych alebo poškodených stromov na pozemok môjho klienta alebo susedné pozemky,“ robil si starosti právnik Marty Singer.

image

Nehnuteľnosť Stalloneho v júni spotrebovala o 533 % viac, než bol jej pridelený rozpočet.

Twitter.com/ Fancy Pants Home/
image

Klimatológ o suchom počasí na Slovensku: Ak nezaprší, voda bude čoskoro na prídel

Medzi nadmerných používateľov patria aj sestry Kardashian

Na prominentom zozname sa ocitol aj herec Kevin Hart, ktorý prekročil svoj rozpočet o 117-tisíc galónov, teda približne 519 percent. The Times potvrdil, že medzi extrémnych odberateľov patria aj pozemky Kim a Kourtney Kardashian, ktoré prekročili dávky o 232-tisíc galónov, respektíve o 101-tisíc galónov. Okrem celebrít obsahuje zoznam adries, ktoré dostali oznámenia, aj domy právnikov, lekárov a hollywoodskych manažérov.

image

Sylvester Stallone sa po 25 rokoch manželstva rozvádza. Všetko spustili nezhody kvôli psovi

Pre obvinených chystajú obmedzovače na prietok vody

Metropolitan Water District of Southern California, ktorý nariadil škrty po tom, čo štát tento rok znížil zásoby uviedol, že obyvatelia musia znížiť spotrebu na približne 80 galónov (približne 300 litrov) na osobu a deň. Priemerná spotreba Slováka na deň je od 100 do 140 litrov. 

„Žiadame ich, aby nielen minimalizovali spotrebu vody, ale istým spôsobom ich tiež žiadame, aby úplne prehodnotili, čo je pre nich príjemné a ako to ovplyvní ich hodnoty majetku,“ odkazujú úrady. Okrem pokút, ktoré nemajú pre milionárov žiadny efekt sa rozhodol štát inštalovať zariadenia na obmedzenie prietoku vody. Doteraz nainštalovali približne 20 obmedzovačov prietoku a naďalej hľadajú tých najhorších páchateľov.

image

V krajine chýba pitná voda, luxusné golfové ihriská bez hanby zavlažujú trávu. Aktivisti im zabetónovali jamky

„Ľudia vás počúvajú, ľudia sa na vás pozerajú, ľudia si vážia to, čo robíte. Potrebujeme, aby ste sa postavili na nohy, boli príkladom a boli lídrami, aby vás ostatní nasledovali,“ vyzval všetkých prominentných dlžníkov guvernér Kalifornie Gavin Newsom.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/klimaticka-zmena, menuAlias = klimaticka-zmena, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 17:11