Počet obetí záplav v Nemecku a Belgicku stúpol na najmenej 183TASR
StoryEditor

Nemecko stále bojuje s katastrofálnymi záplavami, vyžiadali si už toľkoto obetí

Radka RosenbergováTASR18.07.2021., 10:09h
Počet obetí tohtotýždňových záplav v západnej Európe sa zvýšil na najmenej 183. Ďalšie úmrtia oznámila v nedeľu ráno polícia v Nemecku, kde prišlo o život podľa najnovšej bilancie celkovo 156 ľudí, informuje agentúra AFP.
Lajkuj Brainee.sk na

V nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko, jednom z najhoršie postihnutých regiónov na západe krajiny, polícia eviduje 110 mŕtvych. V sobotu tam ešte hlásili 98 obetí. Sú obavy, že pribudnú aj ďalšie obete,“ uviedla polícia v oznámení, podľa ktorého len v Porýní-Falcku utrpelo pri záplavách zranenia 670 ľudí.

Zvyšné obete zaznamenali v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, pričom jeden človek zahynul pri povodniach v Bavorsku, ktoré zasiahli prívalové dažde v sobotu. V susednom Rakúsku boli hasiči v pohotovosti v spolkových krajinách Tirolsko a Salzbursko, kde voda zaplavila historické centrum mesta Hallein.

„Silné dažde a víchrice spôsobujú vážne škody na viacerých miestach Rakúska,“ uviedol kancelár Sebastian Kurz na Twitteri. Hladiny riek v sobotu stúpali tiež v nemeckom Sasku pri hranici s Českou republikou, kde sa tiež objavili správy o škodách.

Silné dažde a záplavy zasiahli v uplynulých dňoch okrem Nemecka aj Belgicko, kde v sobotu stúpol počet obetí na 27, no tiež Holandsko, Francúzsko, Švajčiarsko či Luxembursko.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/klimaticka-zmena, menuAlias = klimaticka-zmena, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
11. apríl 2024 07:47