Pexels.com/Felix Mittermeier, cottonbro, Foto: Ilustračné
StoryEditor

Počul si už o ekosexuáloch? Veria, že Zem môžu zachrániť tým, že sa k nej budú správať ako k partnerovi

pc17.01.2022., 17:00h
Fyzická láska k Zemi naberá na popularite v rôznych častiach sveta.
Lajkuj Brainee.sk na

Klimatická kríza ohrozuje život na celej planéte. Zatiaľ čo niektorí zmenia spôsob prepravy, iní zas vyskúšajú vegánsku alebo vegetariánsku stravu. Počul si už ale o ekosexuáloch?

Spísali 25 bodov, ako milovať Zem 

Ekosexuáli podľa portálu Vice veria, že Zem môžu zachrániť tým, že sa budú s ňou milovať. Annie Sprinkle a Elizabeth Stephens, autorky Ecosex manifestu, odhalili, že na celom svete bolo do roku 2016 minimálne 100-tisíc ekosexuálov.

Obe autorky sa zaviazali, že budú so Zemou zaobchádzať ako s milencom. Spísali 25 bodov, ako milovať Zem, uviedol portál Unilad.

Nájdeš medzi nimi aj to, že by si jej mal povedať – milujem ťa a nedokážem bez teba žiť. Ďalej aj to, že by si s ňou mal tráviť čas, pýtať sa jej, čo má rada, čo chce či potrebuje. Nechýbajú ani body typu – objímaj stromy, plávaj nahý v jej vodách či cirkuluj s ňou erotickú energiu. „Zachránime hory, vody a nebo všetkými potrebnými prostriedkami. Najmä prostredníctvom lásky, radosti a našich schopností zvádzania,“ napísali Sprinkle a Stephens v manifeste.

​Amanda Morgan z Nevadskej univerzity zas podľa informácií portálu Metro poukazuje na to, že ekosexualita môže siahať od používania udržateľných sexuálnych produktov až po masturbáciu pod vodopádmi.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/klimaticka-zmena, menuAlias = klimaticka-zmena, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 11:18