StoryEditor

Greenfluencerka Pažická: Rok som si nechcela nič kúpiť, nevydržala som. Stopercentnosť ľudí odrádza

Dominika Pacigová03.09.2021., 16:00h
Sekáče sú podľa nej len následkom toho, že nezodpovedne nakupujeme veľké množstvá oblečenia.
Lajkuj Brainee.sk na

Od štrnástich rokov sa venovala modelingu a kedysi bola nákupnou maniačkou. Chcela byť čo najviac trendy, pretože si myslela, že je to súčasťou jej osobnosti. Dnes je známa ako environmentálna aktivistka. Natália Pažická otvorene hovorí aj o neetických praktikách známych módnych značiek. Je zakladateľkou iniciatívy #EveryIndividualMatters a je jednou z iniciátoriek najúspešnejšej online petície na Slovensku #klimatapotrebuje.

Viacerí nemajú podľa nej definovaný štýl 

Natália naposledy nakupovala vo fast fashion reťazcoch približne pred štyrmi rokmi. „Bolo to v čase, keď som ešte netušila, čo všetko sa za handrami skrýva,“ uviedla vo videorozhovore pre Brainee.

Oblečenie, ktoré si kedysi kúpila vo fast fashion reťazcoch, nevyhodila. Nachádza sa v jej šatníku spolu so sekáčovými kúskami. „To najudržateľnejšie, čo môžeš mať, je to, čo už máš v šatníku. Ak si si už kúpil veci, nevyhadzuj ich, ale nos ich s láskou,“ poznamenala.  

​Greenfluencerka dnes otvorene hovorí aj o neetických praktikách známych módnych značiek. Poukazuje však aj na ďalší problém. „Fast fashion značky majú na rováši to, že všetci nosíme to isté. Aj napriek tomu, že sa bijeme do hrude za individualizmus, viacerí ľudia nemajú definovaný štýl,“ dodala.

Viac sa dozvieš v priloženom videorozhovore.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/video, menuAlias = video, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 01:41