Bizarné spôsoby, ako zomrieťUnsplash
StoryEditor

Zabije ťa pero zhodené z mrakodrapu či ležanie v posteli? Vedci sa pozreli na bizarné spôsoby, ako odísť z tohto sveta

iDnes.cz15.03.2023., 09:00h

Poskladali dohromady niekedy až detsky fantazijné nápady, ako by sa dalo umrieť. A skonzultovali ich s vedou. Kniha Vedecké vysvetlenia najbizarnejších spôsobov smrti Paula Dohertyho a Codyho Cassidyho tak nie je len inventúrou šialených pokusov o odchod zo života, ale tiež nahliadnutím do fyziky, lekárstva alebo chémie.

Lajkuj Brainee.sk na

Nechať sa zapichnúť perom, ktoré letí z mrakodrapu

Išlo by zveriť rolu smrtiacej zbrane peru zhodenému z Empire State Building, budove vysokej 381 metrov? Záleží na modeli, ktorý by ste si z papiernictva odniesli. Pero bez sponky sa bude počas pádu motať a poletí pomaly. Príjemná zrážka s lebkou to veru nebude, ale úloha bude nesplnená, píše portál iDnes.cz

image

Blanche bola 25 rokov zamknutá v podkroví. Našli ju hniť vo vlastnej špine, matka ju uväznila kvôli láske

Kvalitné oceľové pero so sponkou očakávania splní. Sponka udrží pero hrotom dole, bude vlastne fungovať ako krídelká šípu. Pero tak zrýchli na 300 kilometrov za hodinu a zabodne sa do hlavy ako tyč.

Na porovnanie, futbalová lopta by sa vám po vyhodení z vrcholku Empire State Building odrazila od hlavy do štvrtého podlažia, ale o život by ťa nepripravila. Poletí nanajvýš rýchlosťou 87 kilometrov za hodinu. Baseballová loptička dosiahne na 150 kilometrov za hodinu, ale aj tá sa na tebe podpíše „len“ otrasom mozgu.

image

Bizarné spôsoby, ako zomrieť

Unsplash/Christopher Czermak
menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/veda/ako-na-to, menuAlias = ako-na-to, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:56