Muž sa nechal zaočkovať proti Covidu viac ako 200 krát.Unsplash/Ed Us/
StoryEditor

Toto konšpirátori nepredýchajú. Muž sa nechal zaočkovať proti Covidu viac ako 200-krát: Takto zareagovalo jeho telo

Michal Čiernik07.03.2024., 11:00h

Vedci v novej štúdii skúmali 62-ročného muža, ktorý tvrdí, že dostal viac ako 200 vakcín proti covid-19. Výsledky ich ohromili.

Lajkuj Brainee.sk na

Analýza opatrného Nemca, publikovaná v časopise Lancet Infectious Diseases ukázala, že aj údajná 217 dávka vakcíny stále vytvárala obranné látky a poskytovala zvýšenú imunitu.

image

Toto je možné len na Slovensku. Jeden z najznámejších konšpirátorov a antivaxerov bude preverovať manažment pandémie

Vedci z Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg a Universitätsklinikum Erlangen oslovili nemenovanú osobu po tom, čo vystúpila v miestnych médiách. „Kontaktovali sme ho a pozvali sme ho na rôzne testy. Mal o to veľký záujem,“ uviedol vo vyhlásení Dr. Kilian Schober z Inštitútu mikrobiológie v nemeckej univerzitnej nemocnici v Erlangene.

217 vakcín

Výskumníci našli oficiálne dôkazy o 134 vakcínach proti ôsmim typom covid-19 počas deväťmesačného obdobia. Šesťdesiatnik však tvrdí, že bol zaočkovaný 217-krát počas 29-mesačného obdobia. Prečo muž dostal také množstvo očkovaní, nie je známe.

Muž poskytol výskumnému tímu vzorky krvi a slín. On sám nehlásil po očkovaniach žiadne vedľajšie účinky.

image

Výskumníci našli oficiálne dôkazy o 134 vakcínach proti ôsmim typom Covid-19 počas deväťmesačného obdobia.

Unsplash/Hakan Nural/

Vedci však zistili, že jeho imunitný systém produkuje veľké množstvo protilátok proti SARS-CoV-2. „Celkovo sme nenašli žiadne náznaky slabšej imunitnej odpovede, skôr naopak," napísala vo vyhlásení Katharina Kocher, jedna z vedúcich autoriek štúdie.

Tím zistil, že imunitný systém muža plne funguje a vykazuje známky zvýšenej imunity proti koronavírusu, dokonca ešte vyššie v porovnaní s tými, ktorí dostali klasické tri kolá vakcíny. Výskumníci tiež nenašli žiadne dôkazy o tom, že by sa subjekt niekedy nakazil COVID-19.

Táto štúdia bola prvou, ktorá ukázala, aké účinky by malo hyperočkovanie na imunitný systém.

Opačný výsledok ako predpokladali

Vakcíny obsahujú malú dávku vírusu, proti ktorému majú chrániť, čo umožňuje telu rozpoznať patogén a vybudovať rýchlu a účinnú reakciu, ak sa dostane do tela. Niektorí vedci verili, že hypervakcinácia oslabí imunitný systém a spôsobí, že si antigény v tele zvyknú na vírus, čím sa zníži účinnosť vakcín. Boli však prekvapení, keď zistili, že opak je pravdou.

Napriek sľubným výsledkom odborníci neodporúčajú prekračovať odporúčané množstvo očkovaní pri akomkoľvek ochorení.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 17:18