Geniálne batoľa vytvorilo svetový rekord.X/News9tweets/
StoryEditor

Geniálne batoľa vytvorilo svetový rekord. Stalo sa najmladšou členkou Mensy

Michal Čiernik30.11.2023., 08:00h

Dievčatko z Kentucky, ktoré sa naučilo abecedu skôr ako sa väčšina detí naučí sedieť na nočníku, sa stalo najmladšou členky Mensy. Medzinárodnej organizácie združujúcej nadpriemerne inteligentných ľudí.

Lajkuj Brainee.sk na

Isla McNabb získala ako najmladší človek v histórii svoje miesto v neziskovej spoločnosti Mensa International. Vo svojej vekovej kategórii (2) dosiahla skóre v IQ testoch 99, čo ju doslova zaradilo medzi zázračné deti

image

Učiteľka pustila deťom v škole animák od štúdia Disney. Kvôli gej postave ju jedna mama nahlásila úradom

Dievčatko, ktoré má teraz tri roky, začalo prejavovať svoj potenciál od chvíle, keď ju rodičia priviedli domov z pôrodnice.

Zázračné dieťa sa naučilo farby, čísla a abecedu vo veku jedného roka a len v siedmich mesiacoch už dokázalo „vyberať určité položky z obrázkových kníh, keď ho o to požiadali“, povedal jej otec Jason McNabb.

Najmladší člen Mensy

Mama Amanda teda navrhla, aby dali dcéru otestovať. Do veku 2 a pol roka si tak batoľa zabezpečilo miesto v prestížnej a najstaršej spoločnosti vďaka vysokému IQ. „Najväčšou výhodou Mensy je komunita,“ povedal otec Jason a vysvetlil, že sa im podarilo získať množstvo rád od iných rodičov s nadanými deťmi.

Testovanie sa zameralo na „pamäť a uvažovanie detí v tomto veku,“ vysvetlil pre The New York Post Dr. Edward Amend, detský psychológ z Kentucky, ktorý sa špecializuje na prácu s nadanými deťmi.

Verbálna časť testov obsahuje otázky ako „Môžeš mi povedať, čo to je? Môžeš mi toto popísať? Môžeš mi povedať, v čom je toto alebo tamto podobné?“

Neverbálna stránka je zase zameraná skôr na riešenie problémov, identifikácii vzorov a schopnosti poskladať kúsky a vytvoriť z nich celok. Jednotlivé otázky začínajú na tých ľahších až po tie najťažšie, až kým dieťa nedokáže správne odpovedať.

Zatiaľ čo Isla je teraz v predškolskom veku, jej rodičia sa jej snažia zabezpečiť individuálny vzdelávací program, aby mohla včas nastúpiť do škôlky. „Myslí si, že je na rovnakej úrovni ako dospelí, a to môže byť menší problém,“ vysvetlil jej otec Jason. 

Napriek tomu bol potešený, keď videl, ako sa Isla dostala do Guinessovej knihy rekordov, a tešil sa na to, aké príležitosti ju čakajú. „Za svoje tri roky toho dosiahla naozaj veľa,“ povedal hrdý otec. „Nemôžem sa dočkať, až uvidím, čo prinesie jej budúcnosť,“ dodal.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 05:35