Žena má v tele 52 implantátov, ktoré jej umožňujú otvárať zámky a zapínať počítače.Twitter/siasynn/
StoryEditor

Žena sa doslova premenila na kyborga. V tele má 52 implantátov, ktoré jej umožňujú otvárať zámky a zapínať počítače

Michal Čiernik14.11.2023., 10:30h

Anastasia Synn je biohackerka, kúzelníčka a najnovšie aj človek s najväčším počtom technologických implantátov v tele.

Lajkuj Brainee.sk na

Čipy pod kožou, ktoré pomáhajú ľuďom pri každodenných činnostiach, boli donedávna len futuristickým nápadom a živnou pôdou pre konšpirátorov. „Superľudia“, ktorým technológie v tele vylepšujú zmysly či pomáhajú pri každodennom fungovaní, sa však stávajú bežnou realitou.

image

Žiarenie z mobilov je nebezpečné, vakcíny obsahujú čipy. Šesť mýtov a konšpirácií, v ktorých by si si mal urobiť poriadok

Dobrým príkladom je 48-ročná Anastasia Synn. Najnovšie sa zapísala do knihy Guinessovej rekordov ako človek s najväčším počtom technologických implantátov v tele, má ich 52. „Môžem oficiálne oznámiť, že som technologicky najviac implantovaným človekom na svete! Keďže ide o premiéru, museli vytvoriť novú kategóriu rekordov,“ prezradila.

Implantáty jej vylepšujú zmysly

Synn je kúzelníčka, kaskadérka a „biohackerka“ – niekto, kto si pomocou technologických zmien v tele uľahčuje život. Funkcie jej 52 implantátov zahŕňajú otváranie zámkov, hľadanie kovových predmetov, volanie na telefónne čísla či vykonávanie kúzelníckych trikov.

Vylepšenia kúzelníčky zahŕňajú aj najväčší magnet, aký bol kedy implantovaný do človeka, ako aj magnet prenášajúci zvuk do jej ucha. „Najväčší magnet má dĺžku 6,3 centimetra a hrúbku 1,2 centimetra, a mám ich v každej ruke," povedala Synn. Jej najpoužívanejším implantátom je čip v ruke, ktorý otvára vchodové dvere jej domova.

image

Asi polovicu jej implantátov tvoria mikročipy, ktoré si naprogramuje, aby si dokázala zosilniť zmysly a schopnosti.

Twitter/avgustdez/

Asi polovicu jej implantátov tvoria mikročipy, ktoré si naprogramuje, aby si dokázala zosilniť zmysly a schopnosti. Iné sú magnetické a dávajú jej „šiesty zmysel“, ako napríklad cítiť elektrické káble za stenou.

„Môžem vám povedať, či z vašej mikrovlnky uniká príliš veľa žiarenia – moja ruka zavibruje,“ vysvetlila. Implantáty jej tiež umožňujú vykonávať kúzelnícke triky a pripomínať si tak svojho zosnulého manžela The Amazing Johnathana. 

Nepodarený experiment

O svoje vylepšenia sa však musí aj starať. Po implantácii ich musí monitorovať, aby sa uistila, že nijakým spôsobom nedegradujú alebo a nelámu, a ak áno, musia jednoducho von. 

Synn povedala, že svoje implantáty musí raz za čas vybrať a skontrolovať, pretože majú „experimentálne“ chemické povlaky. Degradácia povlakov implantátu ju môže vystaviť toxickým prvkom dosiek plošných spojov, medeného drôtu a neodýmu.

image

Dievčaťu vyrobili nové robotické ruky. Vďaka technologickému start-upu sa dostanú aj k ostatným ľuďom bez končatín

Nie všetky procedúry na tele Kanaďanky však boli úspešné. V jednom prípade si nechala vytrhnúť všetky zuby v nádeji, že ich nahradí kyborgskými zubnými protézami.

Nech už bola presná funkcia zubnej protézy akákoľvek, plán sa rozpadol, keď jej lekár „nedokázal úplne pochopiť, čo chcela“. „Šesť mesiacov som zostala bez zubov, čo spôsobilo zmenu spodnej časti tváre a následné množstvo problémov,“ dodala Synn.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 16:56