Žena vstala z mŕtvych po sedemnástich hodinách.Unsplash/olga Kononenko/
StoryEditor

Už už sa jej chystali odobrať orgány na darovanie, náhle sa prebrala. Žena bola mŕtva 17 hodín

Michal Čiernik08.11.2022., 13:00h

Velma Thomas sa pýši neuveriteľným svetovým rekordom. Do sveta živých sa vrátila po 17 hodinách.

Lajkuj Brainee.sk na

Velma Thomas dostala ako 59 ročná infarkt vo svojom dome vo Virgínii v roku 2008 a bola urýchlene prevezená do nemocnice. Tam mala ďalšie dva infarkty, museli ju napojiť na prístroje, ktoré za ňu doslova žili. Celkovo jej srdce prestalo biť trikrát a bola klinicky mŕtva, bez mozgovej aktivity fungovala neuveriteľných 17 hodín. Ale desať minút pred tým, ako sa lekári začali pripravovať na odber jej orgánov na darovanie, sa prebudila. „Sú veci, ktoré ako lekári a sestry nevieme vždy vysvetliť. Myslím, že toto je jeden z tých prípadov," povedal srdcový špecialista Kevin Eggleston.

image

Sprievodkyňa umierajúcich: Som presvedčená, že platí – aký život, taká smrť

„Celý čas som sa modlil, nakoniec som sa však zmieril s tým, že to nezvládne.“ Povedal Velmin syn Tim. „Jej koža už začala tvrdnúť, nebol v nej žiaden život,“ opísal chvíle po tom, ako ju odpojili od prístrojov. Krátko po príchode domov však Timovi zazvonil mobil. Lekár na druhej strane mu povedal, že jeho mama sa prebrala a je živá. Tim sa rýchlo ponáhľal naspäť do nemocnice, kde našiel svoju mamu pri vedomí, pýtajúcu sa na svojho syna. Doktor Egglestone tento incident označil za „zázrak“.

image

Muž mal svoju manželku pochovať zaživa. Hodinky Apple jej zachránili život

Veľmi zriedkavý výskyt je známy ako Lazarov syndróm - alebo autoresuscitácia po neúspešnej kardiopulmonálnej resuscitácii - a je to spontánny návrat normálneho srdcového tepu po neúspešných pokusoch o resuscitáciu. Thomas je vlastne držiteľkou svetového rekordu v čase, za ktorý je človek mŕtvy a následne sa preberie k životu.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/veda, menuAlias = veda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
11. máj 2024 05:27