Muž ju mal pochovať zaživa. Život jej zachránili hodinky.Lacey Police Department/
StoryEditor

Muž mal svoju manželku pochovať zaživa. Hodinky Apple jej zachránili život

nik23.10.2022., 14:31h

Je veľa prípadov, kedy hodinky od spoločnosti Apple zachránili ľuďom život. Tentokrát pomohli žene privolať pomoc pri naozaj extrémnom prípade.

Lajkuj Brainee.sk na

Už sme sa všetci stretli so správami, ktoré hovoria o hodinkách od Apple, ako dokážu zachrániť ľudí pri autonehodách, pri uviaznutí uprostred mora na paddleboarde či pri zlomeninách. Táto funkcia hodiniek sa teraz osvedčila pri naozaj extrémnom prípade. 

Hádka neskončila dobre

Na portáli Unilad sa opisuje prípad ženy, ktorú zachránili jej Apple hodinky, vďaka ktorým si zabezpečila pomoc potom, čo ju mal zaživa pochovať jej manžel. 

V nedeľu 16. októbra okolo 13-tej hodiny bola Young Sook An údajne unesená svojím manželom Chaeom Kyongom Anom z vlastného domu, ktorý sídlil na predmestí Washingtonu. 

Manželský pár práve prechádzal rozvodovým konaním a podľa tvrdení ich dcéry, Chae Kyong využíval jej dom na to, aby si mohol oprať bielizeň. Predtým, ako sa tento hrôzostrašný incident mal odohrať, pár sa mal hádať pre peniaze. Hádka vyvrcholila a jej manžel sa vyjadril, že by radšej zomrel, ako by jej mal dať nejaké peniaze. 

Zaútočil na ňu

Muž mal na svoju ženu zaútočiť a následne ju zviazať lepiacou páskou. Potom ju mal odviezť do lesa. Tam začal kopať jamu, do ktorej ju napokon hodil. Údajné dokumenty o tomto incidente píšu: „Chea jej povedal, že zomrie. Bola vystrašená. Po tom, čo ju hodil do jamy, počula svojho manžela, ako kráčal okolo jamy a začal ju zasypávať hlinou.“

image

Manžel ju mal odviezť do lesa neďaleko domu, kde ju mal údajne pochovať zaživa.

Nbc News/Youtube

Zachránili ju

Predtým, ako ju muž odniesol do lesa na svojom aute, žena pomocou Apple hodiniek kontaktovala svoju dcéru a najlepšieho priateľa, ale taktiež aj záchrannú službu. Chae však mal hodinky následne rozbiť. Potom, čo ju nechal v lese, podarilo sa jej v noci oslobodiť. Bežala takmer polhodinu, až našla kôlňu, kde sa ukryla. Jama, o ktorej tvrdila, že ju v nej mal manžel pochovať zaživa, bola neskôr objavená vyšetrovateľmi.

V správe podanej na Najvyššom súde okresu Thurston sa uvádza, že keď ženu našli, stále mala lepiacu pásku okolo krku a členkov. „Mala tiež rozsiahle modriny na nohách, rukách a na hlave, a jej oblečenie a vlasy boli pokryté špinou,“ píše sa v správe. 

image

Smart hodinky jej zachránili život. Myslela si, že len nefungujú správne, chcela ich vyhodiť

Zatkli ho

Chae Young bol zatknutý, ale zatiaľ nebol oficiálne obvinený. Čelí obvineniam z napadnutia, únosu a pokusu o vraždu prvého stupňa. Žena požiadala o prečítanie správy pred sudcom, v ktorej sa uvádza: „Prosím, žiadna kaucia. Naozaj sa bojím o svoj život. Chcem len zdôrazniť, že sa ho veľmi bojím a ak bude vonku, znovu sa ma pokúsi zabiť,“ uzatvára. 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 08:16