Pomocou chatbota nafingovali rozhovor s Michaelom Schumacherom.Twitter/sergiosirvely/
StoryEditor

Pomocou chatbota spravil fiktívny rozhovor s Michaelom Schumacherom. Jeho rodina ich chce žalovať

Michal Čiernik20.04.2023., 14:00h

Toto asi prestrelili. Nemecké periodikum Die Aktuelle malo prednú stranu s obrázkom usmievajúceho sa legendárneho pilota F1 a titulkom „Michael Schumacher, prvý rozhovor“. V skutočnosti však odpovede vygenerovala umelá inteligencia.

Lajkuj Brainee.sk na

Ikonu Ferrari nebolo vidieť na verejnosti, odkedy v decembri 2013 utrpel vážne zranenie mozgu pri lyžiarskej nehode na rodinnej dovolenke vo francúzskych Alpách.

V najnovšom vydaní nemeckého týždenníka sa však jeho tvár objavila na titulke, ktorá sľubovala jeho prvý rozhovor po nehode „Môj život sa od nehody úplne zmenil. Bolo to hrozné obdobie pre moju ženu, moje deti a celú rodinu,“ znela jedna z jeho údajných odpovedí, uvádza The Guardian.

„Bol som tak vážne zranený, že som celé mesiace ležal v umelom spánku, pretože inak by sa s tým moje telo nedokázalo vysporiadať,“ prezrádza umelá inteligencia, ktorá všetky odpovede vygenerovala.

Rodina to nenechá len tak

Rodina bývalého jazdca plánuje kvôli tomuto rozhovoru pohnať týždenník pred súd. Plánované právne kroky potvrdil hovorca rodiny Michaela Schumachera pre agentúru Reuters.

Od nešťastnej nehody drží Schumacherova rodina jeho súkromie pod pokrievkou. Informácie o jeho stave majú len jeho najbližší a verejnosti ich nezverejňujú. „Michael je tu. Iný, ale je tu a to nám dáva silu,“ povedala Corinna Schumacher v dokumente Netflix z roku 2021.

Jazdcove súkromie poctivo strážia

„Bývame spolu doma. Robíme terapie. Robíme všetko, čo je v našich silách, aby bolo Michaelovi lepšie a aby sa cítil pohodlne,“ prezradila jeho manželka. „Súkromie ​​je súkromie, ako vždy hovoril. Je pre mňa veľmi dôležité, aby si mohol naďalej užívať svoj súkromný život, ako sa len dá. Michael nás vždy chránil a my teraz chránime Jeho,“ dodala.

image

Formula 1 je späť! Netflix ju zmenil na reality show a pritiahol milióny nových fanúšikov

Schumacherov syn Mick je v súčasnosti rezervným jazdcom Mercedesu vo Formule 1 po tom, čo na konci minulej sezóny prišiel o miesto v Haase.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/inovacie, menuAlias = inovacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 17:14