Unsplash/Omid Armin
StoryEditor

Urob si zo Spotify dokonalú hudobnú multiplatformu. Vďaka týmto funkciám ju posunieš na novú úroveň

kam07.02.2022., 11:00h
Spotify nie je len o kliknutí na konkrétny album a následnom počúvaní. Urob si z neho multimedálnu hudobnú platformu, ktorá bude šitá na mieru priamo tebe!
Lajkuj Brainee.sk na

Spotify je najpopulárnejšia hudobná streamovacia platforma vôbec. Mesačne ju využíva viac ako 400 miliónov ľudí, pričom takmer polovica z nich si platí za takzvaný Premium účet. Jeho cena začína na sume 5,99 a ponúka sťahovanie hudby, počúvanie bez reklám, prehrávanie akejkoľvek piesne či nekonečné preskakovanie medzi skladbami.

Pre mnohých užívateľov používanie spočíva práve v zaplatení prémiového účtu a počúvania obľúbených skladieb, podcastov či playlistov. Spotify však môžeš jednoducho povýšiť na úplne novú úroveň. Prinášame ti hneď niekoľko tipov a trikov, ktoré rozhodne musíš vyskúšať. 

Spoj sa so svojimi priateľmi

Jednou z najnovších funkcií v aplikácii je Spotify Blend. Tá umožňuje používateľom veľmi jednoducho vytvárať zdieľané zoznamy skladieb s jednou ďalšou osobou. Ide o kreatívny spôsob, ako spoznať hudobný vkus svojich priateľov. Skvelou funkciou je, že Blend dokonca ukazuje aj Taste Match skóre na základe toho, ako sa zhoduje váš hudobný vkus.

Doteraz si si síce mohol zdieľané zoznamy skladieb vytvárať manuálne, no Spotify Blend sľubuje, že všetku ťažkú prácu urobí za teba. Postup je mimoriadne jednoduchý - vo vyhľadávaní vyber ikonu „Len pre teba”, potom klikni na „Vytvor si Blend” a následne už len pozvi človeka, s ktorých chceš zdieľať svoj hudobný vkus. Spotify sa postará o zvyšok.

Spotify Blend Brainee/Miroslav Kamody

​Uprav si zoznamy skladieb podľa seba

Pokiaľ používaš Spotify pravidelne, už si si niekedy zrejme vytvoril svoj vlastný zoznam skladieb. Po čase ti ale možno prišlo otravné, v akom sú poradí, hlavne ak si išiel po albumoch a skladby pridával za radom. Nie je však žiadny problém tieto zoznamy upraviť podľa tvojho gusta.

​Jednoducho v zozname skladieb klikni na ikonu troch riadkov v pravom dolnom rohu a následne klikni na konkrétnu skladbu. Potom si už môžeš jednoducho vybrať, či ju chceš odstrániť zo zoznamu, ale ju posunúť na iné miesto, prípadne si ju vypočuť po dohraní aktuálnej skladby.

Spotify zoznamy Brainee/Miroslav Kamody

​Buď sám sebe DJom

Pokiaľ si si už vytvoril dokonalý zoznam skladieb pre navodenie konkrétnej atmosféry a nálady, určite oceníš možnosť zbaviť sa všetkých hluchých miest medzi nimi. V rámci aplikácie sa môžeš zahrať na DJa a pomocou takzvaného crossfadingu si vytvoriť prelínanie skladieb.

Postup je jednoduchý - na domovskej obrazovke klikni na ikonu ozubeného kolieska v pravom hornom rohu obrazovky a vyber si možnosť „Prelínanie”. Nastav si lištu „Crossfade” na preferovaný čas prelínania a uisti sa, že máš zapnutú funkciu Automix pre plynulý prechod medzi skladbami.

Spotify prelínanie Brainee/Miroslav Kamody

​Nahraj si svoje vlastné skladby

Aj keď Spotify ponúka približne 82 miliónov skladieb, určite si sa už niekedy stretol s tým, že si na tejto hudobnej streamovacej platforme nenašiel song, ktorý si si chcel vypočuť. „Ak už vlastníte kópie chýbajúceho obsahu stiahnutého alebo z diskov CD vo formáte MP3, môžete ich pridať do Spotify, aby ste svoje obľúbené skladby mohli počúvať kdekoľvek,” hovorí Lee Dunkley z portálu Tom's Guide.

Potrebná je na to počítačová aplikácia Spotify, dostupná pre Windows či Mac. Potom si ju stačí zosynchronizovať s telefónom a všetko je pripravené na počúvanie. Je potrebné povoliť Lokálne audio súbory, ktoré si jednoducho nahráš z počítača a Spotify ich zalistuje a zazdieľa priamo do tvojho telefónu.

Spotify Pexels/Cottonbro

​Nájdi a kúp si lístok na koncert

Počúvať svojho obľúbeného interpreta je jedna vec, no vidieť ho naživo je často zážitok na celý život. Aplikácia Spotify ti ponúka možnosť vyhľadať si priamo v nej najbližšie koncerty tvojho milovaného speváka či skupinu. Stačí, ak si vo vyhľadávaní vyberieš možnosť Koncerty.

​Zadaj svoje mesto (ak ho nemáš nastavené automaticky) a už si len pozeraj, čo sa bude diať v tvojom okolí. Následne na to si vyber konkrétny koncert či interpreta a Spotify ti ukáže dátumy a rovno aj priamy odkaz na stránky, kde si vieš bezpečne zakúpiť vstupenky.

Spotify koncerty Brainee/Miroslav Kamody

​Sťahuj si svoju obľúbenú hudbu

Aj keď je dnes Wi-Fi už takmer všade, stále sa nájdu miesta, kde sa nemôžeš len tak pripojiť na internet a počúvať stovky svojich obľúbených skladieb. Ak máš bezplatný účet, môžeš si sťahovať iba podcasty, ale predplatitelia služby Premium si môžu stiahnuť až 10-tisíc skladieb na päť rôznych zariadení.

Samozrejme, má to isté obmedzenia (nemôžeš sťahovať priamo jednotlivé skladby, ale iba albumy, zoznamy a podcasty), no nezabúdaj na to, že stále si potom môžeš vytvoriť nový zoznam skladieb, do ktorého si aj v offline móde namixuješ len to, čo chceš skutočne počúvať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/tech/aplikacie, menuAlias = aplikacie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 04:42