Herec Russell Brand čelí niekoľkým obvineniam zo znásilnenia.Instagram/russellbrand.fan/
StoryEditor

Slávny herec čelí obvineniam zo znásilnenia. Exmanžel Katy Perry tvrdí, že ide o sprisahanie médií

iDnes.cz19.09.2023., 11:30h

Britský komediálny herec a bývalý manžel speváčky Katy Perry Russell Brand (48) čelí obvineniu zo znásilnenia a sexuálneho obťažovania minimálne štyroch žien počas rokov 2006 až 2013.

Lajkuj Brainee.sk na

Russell Brand bol v čase, keď malo k útokom dôjsť, na vrchole slávy. Hral v hollywoodskych filmoch, pracoval v rozhlasovej stanici BBC Radio 2 a televízii Channel 4. A práve táto televízia spolu s The Times a Sunday Times priniesla investigatívnu reportáž, v ktorej štyri ženy obvinili Branda zo sexuálneho obťažovania. 

Jedna z nich uviedla, že jej v tom čase bolo iba 16 rokov a s vtedy tridsaťjedenročným Brandom prišla o panenstvo. Ich vzťah trval tri mesiace a žena uviedla, že ju herec citovo zneužíval a choval sa k nej násilne.

Ďalšia žena tvrdí, že ju Brand znásilnil, keď odmietla sex v troch. Tretiu ženu Brand údajne znásilnil v roku 2012 vo svojom dome v Los Angeles. Hneď potom sa nechala vyšetriť v krízovom centre pre znásilnených, čo dokazujú lekárske záznamy. 

„Nemohol mi ublížiť viac,“ hovorí. A je rada, že sa ozvali aj ďalšie ženy. „Som hrozne hrdá na všetky ženy, ktoré prehovorili. Viem aké je to ťažké, myslieť si, že ste jediná, že vám nikto nebude veriť. Ale myslím, že je to dôležité, pretože ho treba zastaviť,“ uviedla. Štvrtá žena tvrdí, že ju sexuálne napadol a fyzicky aj citovo zneužil.

Herec všetko popiera

Herec všetky obvinenia odmieta s tým, že jeho vzťahy boli „založené vždy na konsenze“, teda na vzájomnom súhlase a je to podľa neho koordinovaný mediálny útok na jeho osobu. „Tieto obvinenia sa vzťahujú k dobe, keď som pracoval v mainstreamových médiách, bol som neustále v novinách, hral vo filmoch a ako som písal vo svojich knihách, bol som v tom čase veľmi promiskuitný. Ale všetky vzťahy, ktoré som mal, boli úplne vždy založené na vzájomnom súhlase,“ uviedol Brand, ktorý je teraz ženatý, má dve deti a jeho manželka je tretíkrát tehotná.

„Za zmienku tiež stojí, že existujú svedkovia, ktorých dôkazy sú v priamom rozpore s tvrdeniami, ktoré sa tieto mainstreamové médiá snažia vykonštruovať. Nechcem sa do toho ďalej púšťať kvôli vážnej povahe obvinenia, ale mám pocit, že na mňa niekto útočí a je zrejmé, že spolu veľmi úzko spolupracujú,“ dodal Brand, ktorý bol už v minulosti známy ako zástanca a šíriteľ rôznych konšpiračných teórií.

image

Denne ma znásilňovalo päť mužov, hovorí kritička vlády. V tejto krajine mučia väzňov až 40-timi spôsobmi

BBC rovnako ako Channel 4 rozbehla interné vyšetrovanie svojho bývalého zamestnanca kvôli týmto obvineniam, pretože sa objavili správy, že niektorí zamestnanci dostali sťažnosti na jeho správanie a neriešili ich. Po odvysielaní investigatívnej reportáže sa prípadom začal zaoberať aj Scotland Yard a bude vypočúvať ženy, ktoré o zneužívaní prehovorili. Samy ženy ale na políciu zatiaľ nešli a oficiálne obvinenia nepodali.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 09:42