Pexels/Andrea Piacquadio
StoryEditor

Zabudni na Tinder. Toto čínske mesto buduje svoju vlastnú databázu, ktorá hľadá dokonalého partnera

kam02.01.2022., 14:00h
Situácia v Číne sa neustále zhoršuje. Počet nezadaných rapídne stúpa a krajina dopláca na nariadenie, ktoré dlhé roky v krajine platilo.
Lajkuj Brainee.sk na

V Číne sa čoraz viac prejavujú následky ubúdajúcich milostných vzťahov. Jedna miesta vláda si však povedala, že veci vezme do vlastných rúk. Rozhodla sa vybudovať rozsiahlu, štátom riadenú databázu miestnych slobodných žien a mužov, aby im pomohla nájsť perfektného partnera. 

Ako informuje portál VICE, predstavitelia komunistickej strany z mesta Luanzhou na severe krajiny v pondelok oznámili, že začali pracovať na zhromažďovaní osobných údajov slobodných mužov a žien a na zadávaní zozbieraných údajov do centrálnej databázy.

Pandémia situáciu ešte viac zhoršila

Keďže pandémia naďalej obmedzuje sociálnu interakciu mnohých, miestni predstavitelia uviedli, že sa konajú stretnutia na dohadzovanie pre štátnych úradníkov a pracovníkov v štátnych podnikoch, pričom sa pripravujú aj stretnutia naslepo. Už tento rok boli zorganizované dve skupinové zoznamovacie večierky, pričom virtuálna zoznamovacia párty sa konala koncom roka v aplikácii Douyin - pôvodnej čínskej verzii TikToku.

Čínsky pár Pexels/Cottonbro

„Dúfame, že prostredníctvom aktivít spojíme slobodných mužov a ženy,“ uviedol zástupca miestnej samosprávy vo vyhlásení zverejnenom minulý týždeň na mikroblogovacej stránke Sina Weibo. Úrady tiež zdôraznili pozitívne vlastnosti Luanzhou ako „mesta priateľského k mládeži“, pričom dodali, že žiadosti o zoznamovacie fórum prišli od členov verejnosti.

Kritika nápadu

Zámery vlády, akokoľvek dobré sa zdajú, sa dostali pod paľbu čínskych používateľov internetu. Tí zostali skeptickí hlavne voči ich prístupu k nájdeniu lásky. „Ak si myslia, že mladí ľudia zanechajú osobné párty v prospech virtuálnej dohadzovacej, veľmi sa mýlia,“ napísal jeden používateľ Weibo.

​Iní hovorili o kontroverznej politike plánovania rodičovstva v krajine. „Veľké rodiny boli tvrdo penalizované v rámci politiky jedného dieťaťa a vláda sa teraz snaží odčiniť škodlivé dôsledky tohto toxického zákona,“ povedal ďalší používateľ.

Politika jedného dieťaťa

„Bude to trvať oveľa dlhšie, kým presvedčíme modernú Čínu, aby sa vrátila k starým spôsobom. Ľudia sú príliš spokojní so svojimi životmi na to, aby sa drasticky zmenili.“ Rodová nerovnováha zostáva v čínskej spoločnosti obrovským problémom, je to následok dlhotrvajúcej politiky jedného dieťaťa v krajine, v ktorej sa výrazne uprednostňovali chlapci pred dievčatami.

Čínsky pár Pexels/Cottonbro

Údaje o populácii, ktoré čínska vláda tento rok zverejnila prvýkrát za desaťročie, odhalili o neuveriteľných 35 miliónov viac slobodných mužov ako žien, pričom sa očakáva, že celkový počet nezadaných v Číne v najbližších rokoch prekročí 90 miliónov. Nevydaté ženy čelia tlaku, aby si našli manželov a znížili počet slobodných mužov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 10:01