Matthew PerryTASR/Rich Fury/Invision/AP
StoryEditor

Zvrat v prípade herca Matthewa Perryho. Obvinili päť ľudí vrátane asistenta a lekárov, vedeli, že ho zabíjajú

ČTK16.08.2024., 11:25h

Americké úrady obvinili päť ľudí vrátane dvoch lekárov v súvislosti so smrťou herca Matthewa Perryho, ktorý zomrel vlani na jeseň po požití veľkej dávky drogy ketamín. Na tlačovej konferencii to oznámil federálny prokurátor, podľa ktorého dvaja z obvinených skončili vo väzbe.

Lajkuj Brainee.sk na

Medzi päticou podozrivých okrem iného z drogového sprisahania je aj niekdajší asistent hviezdy sitcomu Priatelia, ktorý už priznal vinu, informovali americké médiá. „Títo obvinení zneužili problémy pána Perryho so závislosťou, aby sa obohatili. Vedeli, že to, čo robia, je zlé,” citovala agentúra AP prokurátora Martina Estradu.

Prokurátori v dokumentoch podaných na súde opísali, že Perryho asistent Kenneth Iwamasa a istý hercov známy v spolupráci s dvoma lekármi a dílerkou dojednávali pre herca v týždňoch pred jeho smrťou dodávky ketamínu v hodnote tisícok dolárov.

image

Špekulácie sa potvrdili. Príčinou úmrtia obľúbeného herca Matthewa Perryho bolo náhodné predávkovanie

Vedeli, čo robia

Perryho našli mŕtveho v jeho dome v Los Angeles vlani v októbri, mal 54 rokov. V decembri potom prišla správa, že jeho úmrtie súviselo s požitím ketamínu, ktorý sa používa ako anestetikum a v poslednom čase čoraz častejšie tiež na potlačenie duševných problémov.

Perry podľa zistení vyšetrovateľov podstupoval liečbu ketamínom kvôli depresiám, pitva ale v jeho krvi odhalila hladinu látky, ktorá zhruba zodpovedala jej použitiu na uvedenie pacienta do narkózy. Silné účinky anestetika, ako aj ochorenia tepien a užívania ďalších liekov podľa úradov spôsobili, že herec stratil vedomie a utopil sa vo svojom bazéne.

Vyšetrovatelia zistili, že v deň svojej smrti dostal od osobného asistenta niekoľko injekcií drogy. Obvinení si potom podľa prokurátora Estrady vymieňali správy, kde o látke hovorili ako o príčine smrti, načo sa svoju úlohu v prípade snažili zakryť. Dvaja lekári pri tom predtým v textovej komunikácii rozvíjali úvahy o tom, koľko by Perry mohol byť ochotný za ketamín zaplatiť.

image

Spomienka na Matthewa Perryho

Reuters/Mike Segar

Postupne priznávajú vinu

Podľa informácií televízie ABC News považujú úrady dvojicu lekárov za prvotné zdroje, od ktorých Perry drogu kupoval. Neskôr podľa vyšetrovateľov prešiel k iným zdrojom vrátane Jasveen Sanghaovej, ktorá má prezývku „ketamínová kráľovná Los Angeles”. Celkovo herec zakúpil 20 ampuliek drogy za 55-tisíc dolárov (50-tisíc eur), povedal Estrada.

Všetkých päť aktérov prípadu čelí obvineniu zo zločineckého spolčenia za účelom distribúcie ketamínu. Prokurátor uviedol, že dvoch z nich vrátane jedného z lekárov, zatkli. Osobný asistent Iwamasa a ďalší obvinený potom na súde priznali vinu a tretí podozrivý súhlasil s tým, že tak urobí tiež, informuje AP.

Milovaný Chandler

Okolnosti Perryho smrti vyšetrovala losangeleská polícia v spolupráci s federálnymi agentmi. Herec sa dlhodobo potýkal so závislosťou od omamných látok a v rokoch pred svojou smrťou o tom otvorene hovoril.

image

Všetci Priatelia prelomili mlčanie a rozlúčili sa s Chandlerom. Posledné slová obľúbených hercov ťa zaručene rozplačú

Perry si získal srdcia divákov po celom svete ako predstaviteľ sarkastického a zároveň neistého Chandlera Binga, ktorého v desiatich sériách Priateľov stvárnil vo všetkých viac ako 230 epizódach. Americko-kanadský herec si zahral tiež v seriáli Západné krídlo alebo v rade filmov, naposledy sa pred kamerou objavil v roku 2017.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. september 2024 05:42