K virálnej senzácii sa vyjadril aj Laci StrikeYouTube/ABC News, Instagram/Laci Strike
StoryEditor

VIDEO K virálnej tanečníčke z olympijády sa vyjadril aj Laci Strike: Originalita do hip-hopu patrí, reakcia internetu je cez

Miroslav Kamody15.08.2024., 11:02h

Tanečník tvrdí, že pohyby austrálskej b-girl boli vytrhnuté z kontextu a len málokto videl celé jej súťažné demo.

Lajkuj Brainee.sk na

Poslednou virálnou senzáciou tohtoročných olympijských hier v Paríží sa stala Austrálčanka Rachel Gunn. V súťaži breakdance predviedla vskutku „originálne” pohyby, za ktoré nezískala ani bod. Výkon tanečníčky s prezývkou Raygun zobral internet útokom a aktuálne sa objavuje v celej plejáde komických videí.

Aj keď sa táto B-girl, ktorú preslávil tanečný pohyb s názvom klokan, stretáva s obrovským výsmechom, ťažkú hlavu si z toho nerobí. Niektorí dokonca predpovedajú, že jej virálny úspech by sa mohol postarať o to, aby sa skrz sponzorstvá stala milionárkou.

Najznámejšie meno slovenskej scény reaguje

K aktuálne najpopulárnejšej austrálskej tanečníčke sa vyjadril aj Laci Strike, tanečník, choreograf, DJ a legenda hip hopu. Ten pred dvadsiatimi rokmi založil tanečnú školu Street Dance Academy a momentálne zbiera na videách zo svojimi hip-hopovými kreáciami milióny videní na TikToku.

Mimochodom, ten už v našom podcaste Not Sorry to Think hovoril, že breakdance na olympijských hrách môže rozdeliť scénu. A čo si myslí o Rachel Gunn? „Videli ste priatelia tú austrálsku b-girl, ktorá hopkala na olympiáde ako klokan? A tiež sa z nej smejete? Tak ja vám poviem, prečo by ste sa nemuseli alebo nemali,” hovorí v úvode slovenský tanečník.

Originalita do hip-hopu patrí

Podľa jeho slov totiž originalita do hip-hopu patrí. „Nahodím vám sem pár videí, kde budete môcť vidieť, ako chlapci reprezentujú svoju krajinu a používajú hopak, alebo používajú kung-fu štýl, keď sú Aziati, alebo používajú rôzne anomálie, ktoré vôbec nesúvisia s breakom, ale prezentujú seba a prezentujú to fantasticky.”

Vo videách ukázal rôzne atypické pohyby, ktoré podľa neho do hip-hopu patria a „jednoducho je to super, keď to tam je.” Tvrdí, že pohyby austrálskej b-girl boli vytrhnuté z kontextu a len málokto videl celé jej súťažné demo.

image

Tanečník Laci Strike: Konflikty v Barcelone sme riešili tancom, breakdance na olympijských hrách môže rozdeliť scénu

„Ja som ju videl robiť napríklad aj swipy, netvrdím, že je to najlepšia b-girl na svete, ale trošku mi to príde, že je to jednoducho cez, čo sa deje na sociálnych sieťach. Prajem vám krásny deň, ahoj!” dodal Strike na záver.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. september 2024 19:53