Muž si peniaze na dovolenku nesmie zobraťX/Oluomoofderby
StoryEditor

Obyvatelia sa zložili obľúbenému zametačovi ulice na vytúženú dovolenku. Dar však nesmie prijať, lebo by išlo o úplatok

ČTK14.08.2024., 12:00h

Ľudia z londýnskej časti Beckenham na juhovýchode britskej metropoly sa zložili na dovolenku svojmu obľúbenému miestnemu metárovi Paulovi Spiersovi.

Lajkuj Brainee.sk na

Firma Veolia, ktorá 63-ročného muža zamestnáva, však neumožnila svedomitému zamestnancovi dar prijať s poukazom na to, že by to mohlo byť vnímané ako úplatok. O prípade informoval britský denník The Guardian.

Ľudia chceli zbierkou vyjadriť Spiersovi vďačnosť za to, že ich ulicu už sedem rokov udržiava vždy príkladne čistú. Viac ako 200 ľudí prispelo do začiatku tohto týždňa spolu 3-tisíc librami (3 495 eurami) na jeho vysnívanú letnú dovolenku v Portugalsku.

image

VIDEO Muž menom Tereza. Česká prostitútka ovládla sociálne siete, niektorí jej fandia, iní nešetria kritikou

Spiers ale do lietadla nenasadne, napísal The Guardian. Spoločnosť Veolia, ktorá pôsobí aj v Česku, totiž vydala nariadenie, že jej pracovníci majú zakázané prijímať „dary alebo odmeny”.

Hľadajú riešenie

Zmluva firmy a mestským obvodom Bromley „neumožňuje našim zamestnancom prijímať akékoľvek peniaze alebo odmeny mimo dohodnutých platových štruktúr”, cituje denník zamestnávateľa.

Labouristický poslanec Liam Conlon, ktorý bol zvolený za obvod Beckenham a Penge, vyzval obecnú radu, aby našla riešenie podľa zdravého rozumu, a umožnila tak Spiersovi vyzbierané peniaze prijať.

Zbierku iniciovala miestna realitná maklérka Lisa Knightová, podľa ktorej zametača „všetci zbožňujú” a navyše na všetkých prenáša pozitívnu náladu. Dvojica sa zoznámila vďaka zdieľanej láske k Elvisovi Presleymu, ktorého hudba často znie z prenosných reproduktorov miestneho zametača.

Dovolenkový sen

Knightová zistila, že Spiers bol, napriek tvrdej práci, len raz v zahraničí - na dovolenke s bratom a sestrou v Portugalsku, kde oslavoval svoje 60. narodeniny. Maklérke sa zveril, že sníva o druhej návšteve Portugalska, ale musel by si na ňu našetriť.

„V tej chvíli ma napadlo zriadiť zbierkovú stránku, ale nečakala som, že toľko ľudí prispeje peniazmi,” povedala Knightová. „Obaja sme boli unesení a mali sme slzy v očiach zo štedrosti ľudí,” dodala maklérka.

image

Sledujú hostí, neperú posteľnú bielizeň. Tieto šokujúce tajomstvá si o luxusných hoteloch určite nevedel

Knightová kontaktovala Veoliu, aby firmu o obecnej zbierke informovala. „Nechcela som Paulovi spôsobiť problémy,” poznamenala. „Bola som veľmi šokovaná, keď povedali, že nemôže peniaze prijať. Hovorili, že by to mohlo byť považované za úplatok,” podivila sa Knightová.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. september 2024 04:34