Mužovi firma omylom poslala 330-násobok jeho platuBrainee x Canva
StoryEditor

Mužovi firma omylom poslala 330-násobok jeho platu. V tom momente sa po ňom zľahla zem, nájsť ho nevie ani polícia

Miroslav Kamody24.07.2024., 09:00h

Chopil sa príležitosti a aj s peniazmi zmizol. Ak ho však chytia, čaká ho stret s nepríjemnou realitou.

Lajkuj Brainee.sk na

Deň, kedy ti pípne na účet výplata, je pre mnohých z nás najšťastnejším dňom v mesiaci. No vieš, čo je ešte lepšie? Keď ti na účet pípne výplata, ktorá je 330-násobne vyššia, ako si očakával, píše portál Unilad.

Netrvalo by dlho, kým by si si uvedomil, že suma je chybná, a tak prichádza tá najťažšia časť - urobíš správnu vec a vrátiš peniaze, alebo začneš míňať skôr, ako si tvoj zamestnávateľ uvedomí, čo sa vlastne stalo?

image

Často utrácaš a každý mesiac končíš v mínuse? Vďaka týmto znakom zistíš, či míňaš peniaze zle

Sľúbil, že sumu vráti

Jeden muž z Čile si vybral lákavú, no nie úplne rozumnú možnosť. Všetko to začalo tým, že Consorcio Industrial de Alimentos (Cial), spoločnosť vyrábajúca údeniny v Čile, poslala jednému zo svojich zamestnancov platbu vo výške 165 398 851 čílskych pesos (160 436 eur) namiesto jeho obvyklého platu 500-tisíc pesos (485 eur).

Keď si spoločnosť uvedomila chybu, rýchlo kontaktovali nemenovaného zamestnanca - a ten svojmu zamestnávateľovi prisľúbil, že hneď na druhý deň ráno pôjde do svojej banky a peniaze vráti, napísal web Diario Financiero. Na druhý deň sa však neukázal v práci a kontaktovať ho nevedeli prostredníctvom hovoru, SMS-iek a ani cez aplikáciu WhatsApp.

image

Peniaze

Unsplash/Alexander Grey

Zľahla sa po ňom zem

Zamestnanec nebol priamo vypočutý, hoci sa mu ozval právnik, aby mu oznámil, že je bez práce. Okrem toho spoločnosť začala právne kroky, aby peniaze získala naspäť. „Bol informovaný a objasnený, že tieto peniaze nezodpovedajú platbe za žiadnu službu,” tvrdia čilské právne dokumenty.

Spoločnosť obvinila zamestnanca zo sprenevery finančných prostriedkov s nádejou získať späť časť stratených peňazí. Šesť mesiacov po platbe však tlačová agentúra IOL vydala správu, v ktorej uviedla, že polícii sa bývalého zamestnanca nepodarilo nájsť. Jednoducho zmizol - a to aj s kopou peňazí, ktoré mu právom nepatria.

ANKETA
Ako by si v podobnej situácii na takúto výplatu reagoval ty?

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. september 2024 17:34