Omar BX/Naija juice
StoryEditor

Muža väznil v pivnici 26 rokov sused neďaleko jeho rodného domu. Alžírskom otriasol hrôzostrašný prípad

Miroslav Kamody16.05.2024., 13:00h

Muž mal byť v pivnici väznený od roku 1998. Jeho matka zomrela bez toho, aby vedela, že jej syn sa nachádza len 200 metrov od nej.

Lajkuj Brainee.sk na

Alžírskom otriasol prípad, ktorý nemá obdoby ani za hranicami. Muža, známeho ako Omar B, našli v susedovej pivnici len pár minút chôdze od jeho vlastného domu. Ako píše portál Unilad, Omar bol nezvestný dlhých 26 rokov.

Zmizol ako 19-ročný počas alžírskej občianskej vojny v roku 1998 a jeho rodina predpokladala, že bol unesený alebo zabitý. Teraz ho vo veku 45 rokov našli v kope sena asi 200 metrov od jeho rodinného domu v meste Djelfa.

Únoscu zadržali

Šokujúce zábery ukazujú, ako Omarovi pomáhajú dostať sa z pivnice pokrytej senom, v ktorej bol od roku 1998 držaný v zajatí. Na videozázname sa zdalo, že má na tvári zúfalý výraz. Našli ho po tom, čo jeho brat údajne odvysielal informácie o únose na sociálnych sieťach po údajnom dedičskom spore.

image

Forenzná psychologička prezrádza, podľa čoho si násilníci vyberajú svoje obete. Na toto si dávaj pozor

Údajným vinníkom je 61-ročný vrátnik v neďalekom meste El Guedid a po pokuse o útek z miesta činu bol vzatý do väzby. Podozrivý údajne žil sám a pracoval ako štátny úradník. Médiá odvtedy informovali, že Omar B povedal, že nemôže hovoriť o tom, čo jeho únosca urobil, kvôli „kúzlu“, ktoré naňho bolo zoslané.

Ministerstvo spravodlivosti krajiny uviedlo, že v súčasnosti prebieha vyšetrovanie. Dodali, že obeti sa dostáva lekárskej a psychologickej starostlivosti po tom, čo sa stala obeťou trestného činu, ktorý bol označený za „ohavný“.

Jeho mama medzitým zomrela

Sused pre alžírsku televíznu stanicu Bilad povedal: „(Omarova) nebohá mama zomrela, keď bol v zajatí, bez toho, aby vedel, čo sa s ním stalo, bez toho, aby vedela, že celý ten čas bol naozaj priamo pri nej.”

Zástupca súdu povedal: „Po tejto správe generálny prokurátor súdu Idrisiya v provincii Djelfa nariadil hĺbkové vyšetrovanie a príslušníci išli do príslušného domu. Štátna prokuratúra nariadila obeti lekárske a psychologické ošetrenie a podozrivý bude ihneď po ukončení vyšetrovania predvedený na prokuratúru.” Úradníci zároveň prisľúbili, že takýto opovrhnutiahodný zločin bude súdený „prísne“.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. jún 2024 11:33