Vodič úmyselne zrazil 19 ľudí čakajúcich na zastávke.Profimedia.cz/
StoryEditor

Vodič úmyselne zrazil 19 ľudí čakajúcich na zastávke. Šesť z toho boli deti

iDnes.czČTK02.03.2024., 09:51h

V centre poľského Štetína vodič vrazil do skupiny ľudí čakajúcich na električku. Následne prešiel asi kilometer, kde narazil do niekoľkých áut a zastavil. Zranených je podľa poľských médií najmenej 19, z toho dvaja vážne. Polícia zadržala ako páchateľa 33-ročného Poliaka, ktorý je obyvateľom Štetína.

Lajkuj Brainee.sk na

Nešťastie sa stalo na námestí, kde sa na veľkej križovatke stretáva niekoľko električkových aj autobusových liniek a dve dvojprúdové cesty.

image

Dědeček nebude stíhaný vo väzbe. Zo súdu utiekol taxíkom

„Prvotné vyšetrovanie ukázalo, že vodič nebol pod vplyvom alkoholu alebo drog,“ cituje agentúra AFP hovorcu polície Pawla Pankaua. Portál gazeta.pl ďalej uvádza, že muž sa štyri roky liečil s neupresnenými psychickými problémami, túto informáciu však zatiaľ nepotvrdili lekárske inštitúcie. „Toto nie je teroristický čin,“ povedal Pankau novinárom.

image

Zranených je podľa poľských médií najmenej 19, z toho dvaja vážne.

Profimedia.cz/

Zástupca hasičov Tomasz Kunbiak povedal poľskej stanici Radio Zet, že čin bol „veľmi pravdepodobne“ úmyselný. Šesť zo zranených sú deti, povedal na tlačovej konferencii zase šéf Západopomoranského vojvodstva Adam Rudawski. Na sociálnych sieťach sa počas popoludnia začali šíriť nekvalitné videozábery incidentu aj fotografie zachytávajúce podozrivého v červenom vozidle Ford Focus.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 07:36