Zdravotné problémy v kráľovskej rodine.Tasr/Ap/
StoryEditor

Zdravotné problémy v kráľovskej rodine. Kráľ ide pod nôž, na operačnom stole skončila aj princezná Kate

Michal Čiernik18.01.2024., 09:30h

Buckinghamský a Kensingtonský palác oznámili operácie kráľa Karola a princeznej z Walesu.

Lajkuj Brainee.sk na

Keď bola kráľovná Alžbeta v októbri 2021 prijatá na jednu noc do nemocnice na pozorovanie, verejnosť sa prvýkrát dozvedela o jej zdravotných problémoch. Nešťastný prístup kráľovských reportérov, ktorí jej zdravotný stav zahmlili a nepovedali celú pravdu, však viedol k špekuláciám a vyvolal viac problémov ako rodina čakala.

Možno aj preto tentokrát kráľovská rodina zaujala úplne iný postoj, uvádza The Guardian. S odstupom niečo vyše hodiny oznámila, že princeznú z Walesu a kráľa Karola čakajú operácie.

Operácia brucha a zväčšená prostata

Kensingtonský palác vo svojom vyhlásení uviedol, že 42-ročná Kate bola v utorok prijatá do súkromnej londýnskej nemocnice na plánovanú operáciu brucha a jej stav je dobrý. Žiadne ďalšie podrobnosti o princezninom zdravotnom stave neboli poskytnuté. Palác však ubezpečil, že sa nejedná o nič vážne alebo spojené s rakovinou.

image

Čo jedáva budúci kráľ? Tieto jedlá obľubujú deti princa Williama a Kate. Mnohé z nich mávaš na tanieri aj ty

Možno v snahe vyhnúť sa druhému dňu špekulácií o zdravotnom stave kráľovskej rodiny po tomto oznámení nasledovalo ďalšie od tlačového tímu Buckinghamského paláca. „Podobne ako tisíce mužov každý rok, aj kráľ sa lieči na zväčšenú prostatu,“ uviedlo sa v správe, pričom zdôraznili, že aj jeho nález je nezhubný. Sedemdesiatpäť ročný kráľ podstúpi chirurgický zákrok na budúci týždeň.

image

Sedemdesiatpäťročný kráľ podstúpi chirurgický zákrok na budúci týždeň.

Aaron Chown/Tasr/ap

Zatiaľ čo kráľove verejné angažmán budú odložené na krátke obdobie rekonvalescencie, princeznin zákrok je viac vyčerpávajúci. V nemocnici strávi 10 až 14 dní. Očakáva sa, že sa k verejným vystúpeniam vráti až po Veľkej noci.

Starostlivý Charles

V súlade so snahou manželského páru byť praktickými rodičmi, aspoň na pomery kráľovskej rodiny, sa princ z Walesu, tiež stiahne z verejných povinností. Počas obdobia princezninho pobytu v nemocnici, sa bude starať o ich tri malé deti.

image

V súlade so snahou manželského páru byť praktickými rodičmi, aspoň na pomery kráľovskej rodiny, sa princ z Walesu, tiež stiahne z verejných povinností.

Alastair Grant/Tasr/ap

Počas tehotenstva trpela Kate formou extrémnej rannej nevoľnosti, a v roku 2012 bola hospitalizovaná, keď čakala princa Georgea. Svoje druhé tehotenstvo v roku 2014 oznámila skôr, ako plánovala, pretože trpela rovnakými ťažkosťami. „Bolo mi naozaj zle - nejedla som veci, ktoré by som mala jesť, ale napriek tomu si telo dokázalo vziať všetky živiny a vypestovať nový život, čo považujem za fascinujúce,“ povedala v podcaste v roku 2020 a dodala.

Verejnosť bola dobre informovaná, aj keď bol vojvoda z Edinburghu v neskorších rokoch niekoľkokrát hospitalizovaný. Princ Philip strávil v nemocnici štyri týždne po operácii srdca v marci 2021, nasledujúci mesiac zomrel.

Podobne mali novinári dostatok informácii aj keď kráľovná Camilla podstúpila v roku 2007 operáciu v londýnskej nemocnici. Vtedajšia vojvodkyňa z Cornwallu vtedy podstúpila hysterektómiu, (chirurgické odstránenie maternice).

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
02. máj 2024 16:52