Myš mužovi každý večer upratuje kôlňuTwitter
StoryEditor

VIDEO Mužovi niekto každú noc upratal kôlňu. Nastražil kameru a zistil, že to bola pracovitá myš, niekedy upratuje celé hodiny

ČTK09.01.2024., 14:00h

Záhada vždy upratanej kôlne mala nevšedné vysvetlenie. Za všetkým je jeden drobný štvornohý pracant.

Lajkuj Brainee.sk na

Waleský fotograf a poštár na dôchodku Rodney Holbrook riešil záhadu, keď mu niekto v kôlni upratoval cez noc neporiadok na pracovnom stole. Nastražil preto na miesto kameru s nočným videním, ktorá odhalila, že usilovnou upratovačkou je myš. Informovala o tom stanica BBC News.

Všetko pekne do misky

Ten nebol ojedinelý, podľa Holbrooka sa opakuje už mesiace. „Najprv som si všimol, že časť potravy, ktorú som dával vtákom, končí v starých topánkach, ktoré som skladoval v kôlni,” opísal päťdesiatsedemročný Brit.

Pracovitého hlodavca pritom na kamere zachytil, ako zbiera štipce na bielizeň, špunty, ale aj predmety väčšie, ako je on sám, a nosí ich do misky, kde ich odkladá.

Pracuje celú noc

„V 99 prípadoch zo 100 upratuje celú noc,” dodal Holbrook s poznámkou, že je podľa neho možné, že si čulý hlodavec túto činnosť užíva. Možno predmety využíva na to, aby si schoval oriešky, rozmýšľa muž z mesta Builth Wells, ktorému toto usporiadanie vyhovuje.

image

VIDEO Potkany zamorujú svet. Tisíce mŕtvych a živých hlodavcov zaplavili austrálske pobrežie

Podobná udalosť sa odohrala v roku 2019 v Bristole, keď si muž menom Steve McKears myslel, že „sa zbláznil”, keď sa v jeho krabici s krmivom pre vtáky neustále objavovali skrutky a kovové veci, pripomenul list The Guardian. Nastražená kamera odhalila myš, ako do nádoby usilovne ukladala rôzne kovové predmety.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 06:34