Ľudia pomohli psom pred mrazmiUnsplash/Margarita Kosior
StoryEditor

Dobro zatiaľ nevymrelo. Ľudia pomohli útulku v mrazoch, psov si aspoň dočasne vzali domov

ČTK08.01.2024., 12:00h

Ľudia v juhopoľskom Krakove cez víkend vypočuli prosbu tamojšieho psieho útulku a v rámci „Akcie Mrazy” si domov odviedli nebývalý počet jeho zverencov. Informovali o tom poľské médiá.

Lajkuj Brainee.sk na

V tomto meste, ale aj v ďalších častiach Poľska, sa v najbližších dňoch očakávajú veľmi nízke teploty, v Mikolajkách na Mazurských jazerách v noci na dnes podľa televízie TVN24 namerali mínus 24 stupňov Celzia.

Rady ľudí

Útulok v Krakove pred víkendom kvôli ohláseným mrazom informoval, že musí urgentne v krytom pavilóne uvoľniť miesta pre psov prebývajúcich bežne vo vonkajších kotercoch. Obrátil sa na verejnosť s prosbou o pomoc.

image

Žena šokovala veterinára, útulok aj ľudí na internete. Svojho psa chcela utratiť, pretože štekal

Cez víkend sa na chodbách záchrannej stanice vytvorili rady ľudí, ktorí si prišli niektorého zo psov vyzdvihnúť, na ulici vedúcej k útulku vznikla kolóna. Dopravu na mieste v jednom momente riadili mestskí strážnici. Tí si nakoniec na služobnú odviezli psa v mene Mombaj, ktorý u nich prečká chladné obdobie.

Dočasný domov si našli všetci

„Snažíme sa jednotlivcom zvieratá vyberať čo najlepšie, avšak predpokladáme, že sa sem zvieratá môžu vrátiť, pretože sme realisti,” povedala Malgorzata Paletková, ktorá v útulku pracuje. „Ale držíme palce, aby aspoň časť psov u ľudí zostala na stálo,” dodala. Útulku sa aspoň dočasné útočisko podarilo nájsť pre všetkých viac ako 120 psov, ktoré na to boli určené, žiadny nezostal. Celkovo sa stará o 300 zverencov.

image

Ľudia pomohli psom pred mrazmi

Unsplash/Sasha Sashina

„Akciu Mrazy” krakovský útulok pred očakávaným silným ochladením vyhlasoval už v minulosti. Mrazy budú v Krakove pokračovať aj v najbližších dňoch, v utorok ráno sa má podľa predpovede ochladiť na mínus 17 stupňov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 15:35