Žena chcela utratiť psa, pretože štekalInstagram/lucies_animal_rescue
StoryEditor

Žena šokovala veterinára, útulok aj ľudí na internete. Svojho psa chcela utratiť, pretože štekal

Miroslav Kamody23.07.2023., 14:00h

Žena, ktorá sa o svojho psa absolútne nestarala, zvolila ten najotrasnejší spôsob, ako sa ho zbaviť. Teraz čelí kritike veterinárov aj ľudí na internete.

Lajkuj Brainee.sk na

Mať psa je záväzok na dlhé roky. Je potrebné si zvážiť, či si vôbec môžeme dovoliť dopriať mu všetko, čo v živote potrebuje (a teraz nehovoríme len o financiách, ale aj čase). Nie každý si to však uvedomuje.

Ako informuje portál LadBible, Lucie Holmes, ktorá vedie organizáciu Lucie‘s Animal Rescue v Thirsku v Severnom Yorkshire, uviedla, že ju kontaktovala žena, ktorá sa jej spýtala, či by si vzala svojho psa Markusa, „pretože šteká na ľudí na bicykloch a na autá a iných psov“.

image

Aj starého psa naučíš nové kúsky. Trénerka psov vysvetľuje, aké chyby robíme pri ich výchove

Útulok bol plný

Majiteľka záchranného centra pre zvieratá musela ženu odmietnuť, pretože útulok bol plný, ale povedala, že ju bude kontaktovať, keď sa uvoľní miesto. Žena potom odpovedala: „Kedy to bude, prosím?“ Než stihla zareagovať, Lucii zavolal miestny veterinár, ktorý povedal, že práve prišla žena a požiadala ich, aby utratili jej psa, pretože šteká.

„Pani povedala veterinárovi, že si s ním nevie dať rady. Povedal som mu: ‘Ten pes sa náhodou nevolá Markus?‛ A všetko bolo jasné,“ povedala Lucie pre BBC. Matka troch detí a jej manžel Sean už zdieľajú svoj domov s ďalšími deviatimi psami a 34 mačiatkami, ale vedeli, že Markusa nemôžu nechať s jeho pôvodným majiteľom.

Nemala na výber

Kontaktovala teda ženu a povedala, že ho vezme k sebe. „Je to nechutné. Nemohla som spať, pretože som stále taká nahnevaná. Psy štekajú. To je to, čo robia,“ povedala pre BBC. „Povedala som majiteľke, že nie je absolútne potrebné, aby bol Markus eutanázovaný. Potrebuje čas a tréning.“

Lucie v príspevku na Instagrame zdieľala so svojimi sledovateľmi Markusov príbeh. „Bol vo vlastníctve uvedenej majiteľky... päť týždňov,“ napísala. „Len sa udomácňuje, učí sa novému prostrediu a rodine, a keď má len dva roky, bude dosť preťažený a zvykať si na všetko nové,“ pokračovala.

image

Skutočný príbeh stroskotanca. Muž po búrke skončil so svojím psom stratený tri mesiace uprostred Tichého oceánu

„Štekanie je spôsob, akým psy komunikujú a vyjadrujú svoje obavy a tiež vzrušenie. Keď som sa jeho majiteľky spýtala, aký tréning s Markusom absolvovala, aby mu pomohla prekonať jeho možné nervózne správanie, odpoveď bola, že ‘žiadny nemal‘.“

V novom domove ešte neštekal

Neskôr v príspevku Lucie povedala, že Markus sa usadil vo svojom novom domove a miluje nadväzovanie nových priateľstiev. „Markus bol s nami menej ako pol hodiny. Sedel, veľmi jemne si vzal maškrtu,“ napísala. „Stretol šesť psov, užil sa a jeho chvost sa neprestal vrtieť. - Ešte neštekal.“

Hoci Lucie nechce odradiť ľudí od toho, aby požiadali o pomoc, dúfa, že si urobia prieskum a na základe informácií sa rozhodnú skôr, ako si zaobstarajú psa. „Nevzali by ste batoľa do škôlky a neočakávali, že bude okamžite blažene šťastné,“ dodala na záver.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 19:18