Gigantická zlatá rybkaFacebook/Bluewater Lakes, Unsplash/Ahmed Hasan
StoryEditor

Muž chytil gigantickú zlatú rybku. V jazere mala dostatok priestoru, vážila toľko, čo priemerné 10-ročné dieťa

Miroslav Kamody03.01.2024., 14:00h

Predstavíme ti zlatú rybku, ktorú by si doma rozhodne mať nechcel.

Lajkuj Brainee.sk na

Mnohí z nás mali doma zlatú rybku. Príliš veľa zábavy si s týmto domácim zvieratkom zažiť nemohol, no na druhú stranu bola starostlivosť o ňu jednoduchá a príjemne oživila priestor. Ako píše Unilad, ak si ju mal dlhší čas a rybka sa príliš nezmenila, tak gratulujeme, nemal si dočinenia s jej hybridnou verziou, ktorá môže byť omnoho väčšia, ako si väčšina z nás vie predstaviť.

Ľudia na sociálnych sieťach totiž zostali v šoku po tom, ako rybár ulovil gigantickú zlatú rybku. Podľa AZ Animals, keď sú zlaté rybky chované ako domáce zvieratá v malých nádržiach, „majú tendenciu zostať dlhé len asi 1-2 palce a nikdy nebudú väčšie ako šesť palcov“ (približne 15 centimetrov).

image

Poľovník v Česku omylom zastrelil rybára, pomýlil si ho s diviakom

Rastú a rastú

„V rybníku môžu zlaté rybky dorásť až do veľkosti 2 až 10 palcov (25 centimetrov) a vážiť asi 5 až 9 libier (štyri kilá). Vo voľnej prírode by sa mohli dokonca ešte zväčšiť, ak by mali dostatočný priestor a zdroje,” dodáva portál. A tam sa presne jedna zlatá rybka dostala.

Spokojným životom si žila do momentu, kedy ju nechytil britský rybár menom Andy Hackett v Bluewater Lakes v Champagne vo Francúzsku. Ten dokázal, že hybridné verzie týchto zvierat dokážu dorásť do monštruóznych rozmerov.

Ťažko ju chytiť

Ryba dostala meno The Carrot (Mrkva) a vážila závratných 30 a pol kilogramu. Ryba sa v jazere ocitla pred 20 rokmi, keď ju tam umiestnil Jason Cowler. „Približne pred 20 rokmi sme sem dali The Carrot ako niečo iné, čo by zákazníci mohli loviť. Odvtedy rástla a rástla, ale nevidíte ju často. Je veľmi nepolapiteľná,” povedal pre People.

Hackettovi sa podarilo vytiahnuť The Carrot z jazera po 25-minútovom boji. „Vždy som vedel, že je tam, ale nikdy som si nemyslel, že ju chytím. [...] Chytiť ju bolo skvelé, ale bolo to aj čisté šťastie.” Mrkva bola neskôr vypustená späť do vody, aby pokračovala v ďalšom raste. A zrejme vo vodách čaká dodnes.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 14:02