Následky tornáda v americkom štáte TennesseeReuters/Seth Herald
StoryEditor

Tornádo zobralo strechu domu a s ním aj štvormesačné dieťa. Ako zázrakom ho našli bez škrabanca v kolíske na strome

ČTK16.12.2023., 13:30h

Americkým Tennessee sa minulý týždeň prehnalo tornádo, ktoré zranilo desiatky ľudí a najmenej šesť zabilo. Medzi obeťami mohol byť aj štvormesačný chlapec Lord, ktorého tornádo odnieslo priamo z mobilného domu, ktorému utrhlo strechu.

Lajkuj Brainee.sk na

Rodičia svojho syna našli v daždi vo vetvách stromu aj s kolískou po asi desiatich minútach hľadania, píšu americké médiá.  „Niečo vo mne mi povedalo, nech bežím a zakryjem svojho syna. Ale doslova v ten moment sa zrútila stena,” opísala miestnu televíziu WSMV4 22-ročná Sydney Mooreová, matka štvormesačného Lorda a jeho ročného brata Princetona.

image

Lovec búrok pre Brainee: Takmer ma zasiahol blesk, stačilo málo a už by som tu nesedel

„Najskôr uletela strecha a potom špička tornáda zdvihla kolísku s mojím dieťaťom,” povedala Mooreová. Jej priateľ, Lordov otec sa po kolíske vrhol a na krátku chvíľu sa mu ju podarilo držať, no vietor s ním aj dieťaťom hádzal a točil ich v kruhoch, zatiaľ čo Mooreová spoločne s ročným Princetonom zostala uväznená pod troskami mobilheimu.

Matka si myslela, že zomrel

„Myslela som, že (Lord) je mŕtvy. Bola som si istá, že ho nenájdeme, ale z milosti božej je tu,” povedala Mooreová, ktorá vraj plných desať minút pri hľadaní zúfalo kričala. Hoci prišla o strechu nad hlavou, prežila celá rodina incident len s niekoľkými škrabancami, píše stanica CBS News.

image

Následky tornáda v americkom štáte Tennessee

Reuters/Seth Herald

Ľudia z miestnej komunity podľa matky rodinu podporili hlavne vecnými darmi v podobe potrieb pre deti. Sestra Moorovej neskôr založila pre zasiahnutú rodinu zbierku na serveri GoFundMe, kde ľudia k dnešku vybrali 68-tisíc (vyše 62-tisíc eur) dolárov na nové bývanie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 15:22