Satanista odsúdený za rituálne vraždy dostal milosť.Twitter/dailystar/
StoryEditor

Satanista odsúdený za rituálne vraždy dostal milosť. Využil Putinovo verbovanie

iDnes.czČTK23.11.2023., 09:00h

Ruské úrady za účasť v bojoch na Ukrajine oslobodili muža odsúdeného za štvornásobnú rituálnu vraždu. Z frontu sa vrátil omilostnený začiatkom tohto mesiaca.

Lajkuj Brainee.sk na

Tridsaťtriročný Nikolaj Ogolobjak zo západoruského mesta Jaroslavľ spolu s ďalšími členmi sekty najprv zabíjal psy a mačky. V roku 2008 potom zabili a rozštvrtili štyroch mladistvých – tri dievčatá a jedného mladíka. Niektoré z ich orgánov uvarili a zjedli, podľa vtedajšieho vyšetrovania išlo o rituálne vraždy, informoval o tom ruskojazyčný server BBC.

image

Rusi menia pohľad na vojnu. Väčšina z nich si praje mierové rokovania, ukázal prieskum

Väčšina obžalovaných bola vtedy mladšia ako 18 rokov, dostala preto tresty do desiatich rokov odňatia slobody. Ogolobjak, ktorý bol dospelý, bol v roku 2010 odsúdený na 20 rokov za mrežami. Keby sa nezúčastnil bojov, vo väzení by bol až do roku 2030.

Trestanci v prvej línii 

Rusko do svojej vojny na Ukrajine verbuje trestancov, ktorí podľa médií po odslúžení určitej doby na bojisku dostanú od ruského prezidenta Vladimíra Putina milosť. Túto prax využívala aj ruská žoldnierska Wagnerova skupina, ktorej niekdajší vodca Jevgenij Prigožin regrútom sľuboval, že dostanú od hlavy štátu milosť po pol roku služby.

Ogolobjak slúžil na fronte šesť mesiacov, povedal serveru 76.ru jeho otec. „Slúžil tam pol roka v jednotke Štorm-Z. Po zranení je invalid. Chodí, ale zranenie bolo vážne,“ uviedol otec s odkazom na jednotky, ktoré sa skladajú z ľudí regrutovaných v ruských väzniciach.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 14:06