Nahí Česi sú v Poľsku terčom kritikyUnsplash/AllGo
StoryEditor

V Poľskom mestečku riešia bizarný problém s Čechmi. Prestaňte behať na plavárni nahí, prosia ich

iDnes.czČTK20.11.2023., 08:30h

Správa plaveckého bazéna v poľskom Prudniku má problémy s návštevníkmi z neďalekého Česka. Apeluje na nich, aby sa prezliekali v kabínkach, a nie v spoločných šatniach. Podľa vedenia športového areálu to má zlý vplyv najmä na deti, napísala Nowa Trybuna Opolska.

Lajkuj Brainee.sk na

V šatniach pri bazéne Sójka v Prudniku ležiacom za hranicami s Českom sú síce oddelené šatne pre mužov a ženy, je ale zvykom, že ak sa návštevníci prezliekajú zo spodnej bielizne do plaviek, dôjdu si do kabínky. To plavci z Česka nerobili a prezliekali sa hneď pri skrinkách, píše portál iDnes.

image

FOTO Mike Tyson v poľskej dedine? To nie je žiadny vtip, slávny boxer priletel kvôli milovanej záľube

„Tie isté šatne využívajú deti s rodičmi alebo deti prichádzajúce na plavecké kurzy,“ vysvetlila Malgorzata Haleková-Malinowská, riaditeľka prudnickej športovej agentúry, prečo sa pri bazéne objavila výzva smerujúca na českých návštevníkov.

Poliaci sú znechutení

Podľa Nowej Trybuny Opolskej majú ľudia v Česku liberálnejší prístup k nahote ako Poliaci. V českých bazénoch panuje väčšia tolerancia ohľadom prezliekania. Ako príklad uvádza bazén v Českej Vsi pri Jeseníku, kde v pánskej šatni nie sú oddelené miesta na prezliekanie. Tie sú len v dámskej šatni.

image

Nahí Česi sú v Poľsku terčom kritiky

Unsplash/B Mat an gelo

Istý poľský návštevník bazéna v České Vsi sa pozastavoval nad situáciou, keď otec do sprchy priviedol malú dcéru, hoci sa tam umývali nahí muži. Vraj to bola nepríjemná situácia.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 19:19