Ľudia sa podelili o svoje zážitky s paranormálnymi javmi, z domov odísť nechcú.Brainee x Canva
StoryEditor

Ľudia žijú v domoch, v ktorých údajne straší. Ako opísali svoje paranormálne zážitky a prečo sa niektorí nechcú odsťahovať?

Nikola Michalkova31.10.2023., 14:30h

Domy, v ktorých straší, sa nachádzajú po celom svete. Ľudia opísali, aké to je žiť v rovnakej miestnosti s duchmi.

Lajkuj Brainee.sk na

Poznáme budovy, v ktorých straší a sú väčšinou neobývané a opustené. Vojdu do nich len odvážlivci túžiaci po adrenalíne, prípadne fanúšikovia hororov a všetkého nadprirodzeného. Vieš si ale predstaviť, že by si v jednom takom strašidelnom dome býval?

Dom v Indii

Bhaumik Gowande opísal, že býva v rodnom dome v indickom okrese Palghar v Bombaji. Dom má viac ako 350 rokov a v komunite koluje príslovie – čím je rodokmeň starší, tým viac je prekliaty. „To platí aj pre tento dom. Zažil množstvo vojen, vrátane jednej naozaj krvavej, do ktorej bol zapletený maráthský generál a portugalskí útočníci,“ opísal na portáli Vice

image

Výber najdesivejších hororových príbehov, ktoré sa ľuďom skutočne stali. Po ich prečítaní nebudeš vedieť zaspať

Pred pár rokmi tam objavili ľudské pozostatky vojakov, ktorí boli počas vojen zabití. „V niektoré dni počujeme zo suterénu bolestivé vojnové výkriky zabitých vojakov a náreky žien za zabitými manželmi,“ vysvetľuje. Ako ale dodáva, z domu nechcú odísť. Pôda totiž patrila ich predkom a každý z rodiny jednoducho k domu prechováva vlastné spomienky.

„Moje spomienky na tento dom sú spojené s jedením manga s mojou babičkou a s hraním sa na verande počas letných horúcich popoludní. Ako to môžem nechať tak? Za všetky tie roky sa nikomu nič nestalo,“ hovorí. 

Mnohí v komunite veria, že dom je skutočne prekliaty kvôli všetkým vojnám a obetiam na životoch. Podľa jeho slov je veľmi tenká rovnováha medzi úctou k tragickej udalosti a zároveň nedovoliť, aby to nejakým spôsobom ovplyvnilo spomienky na detstvo, ktoré v dome rodina prežila. Okrem toho, suterén stále zostáva čiernou dierou. Je zamknutý, plný traumy a blúdiacich duší. 

image

Aj suterén je miestom, ktorý je strašidelný.

Brainee x Canva

Sľub krásneho bývania

Dobrá ponuka na bývanie nie vždy znamená reálne dobré bývanie. Pokiaľ teda nepatríš medzi ľudí, ktorým nevadí zdieľať domácnosť s duchom. Ana sa nasťahovala do pekného bytu s rozprávkovými svetielkami a voňavými sviečkami. Spolu s rodinou ale uprostred noci videli tieň malého dieťaťa, ktorý preletel okolo. „Všetci traja sme na chvíľu prestali dýchať. Bolo to príliš skutočné na to, aby to bola ilúzia, keďže sme ho všetci v dome videli a dokonca cítili,“ opísala. 

Nasledujúce ráno sa Ana spolu s rodinou rozprávala s ďalšími obyvateľmi komplexu. Zistili, že všetci majú svoju skúsenosť s niečím nadprirodzeným. Ich skúsenosti sa netýkali dieťaťa, ale videli iné strašidelné zjavenia. Niekto v kuchyni videl krv, ktorá do minúty zmizla, iným sa luster premenil na veľký slizký hmyz. „Jedna dokonca počula strašidelný spev vždy, keď sa sprchovala. Vraj to bola diabolská pieseň,“ hovorí.

V dome celkovo zostali dva roky. Záhadné dieťa sa neprestalo objavovať, vysmievalo sa im, ale nikdy nikomu neublížilo. „Nemohli sme z domu odísť, pretože vybavenie bolo jednoducho až príliš dobré. Takisto to nie je tak, že by sme ducha dieťaťa videli každý deň. Objavoval sa náhodne, niekedy po takmer mesiaci,“ uzatvára. 

image

Strašidelné domy, v ktorých sa objavujú duchovia.

Brainee x Canva

Skrine sú luxusom

V meste Bombaj nenájdeš niečo ako rozsiahlu skriňu. Izby sú v budovách väčšinou malé a je v nich málo miesta. Je zázrak, ak sa tam dokáže zmestiť pracovný stôl. Takže si každý vieme predstaviť prekvapenie Sanjaya, ktorému sa podarilo nájsť izbu s masívnou skriňou, ktorá bola silne zdobená a nehodila sa do novej budovy. „Chceli sme ju odstrániť, ale majiteľ bytu povedal, že by bolo nemožné vyniesť ju von bez toho, aby sme ju nerozbili na kusy,“ opísal. 

Hneď v prvý deň sa skriňa ukázala. Zmenila sa totiž na čiernu. „Mysleli sme si, že ide o nejaký druh oxidácie. Do večera sa celá skriňa olúpala a odhalila sadze, ktoré strašne menili farbu. Naša mačka začala krútiť telom a olizovať skriňu,“ vysvetľuje.

Dodáva, že predchádzajúca nájomníčka bola pravdepodobne modelka, ktorá sa otrávila a objavili ju v skrini, kde si vzala život. Dozvedeli sa to až mesiac po tom, čo podpísali zmluvu a za ten čas sa v byte usadili. „Nechceli sme si znova a znova hľadať nový dom v meste, ako je Bombaj, kde majú majitelia bytov vlastné čudné pravidlá pre starých mládencov,“ uzatvára. 

image

Vyhľadávaš horory natočené na základe skutočných udalostí? Tak potom ťa určite vydesia tieto príbehy, ktoré filmy inšpirovali

Záhadné úmrtie

V štáte Uttarpradéš sú bežné detské manželstvá. Dievčatá vo veku osem alebo deväť rokov vydávajú za starších, šesťdesiat až sedemdesiatročných mužov. Jeden pár, pričom dievča bolo v tínedžerskom veku a muž mal 60 rokov, si prenajal izbu v tradičnom mestskom dome v meste Lucknow v Indii v júli 2019. 

Všetci, samozrejme, predpokladali, že ich manželstvo nebude šťastné. Čoskoro sa ale dvojica do seba bláznivo zamilovala. Ľudia ich vídavali, ako sa držia za ruky, pijú čaj na terase či chodia na večere. Muž ale napokon zomrel, čo dievča úplne zdrvilo. Do týždňa zomrela aj ona, no za záhadných okolností. Dodnes sa nezistilo prečo. Niektorí ju podozrievajú zo samovraždy, iní tvrdia, že ju zavraždili jeho dlžníci. 

Tieň tejto udalosti prenasledoval aj domov Suhasi Mittala. „Jej šaty sme vídali v našom dome, pred našou bránou a jej kovové šperky boli tiež roztrúsené po okolí. Práve minulý mesiac, keď som sedel v aute pred domom, som videl, ako rozrušene klope na okno auta,“ vysvetľuje. Tradičný mestský dom patrí do kultúrneho dedičstva a je s ním spojená veľká hodnota. „Nemôžeme si dovoliť opustiť dom našich predkov ani napriek tejto zvláštnej, ale tragickej udalosti,“ uzatvára. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 06:44