Pri hromadnej nehode sa zrazilo viac ako 150 áut, sedem ľudí zomreloČtk/
StoryEditor

Superhmla doslova pohltila diaľnicu. Pri hromadnej nehode sa zrazilo viac ako 150 áut, sedem ľudí zomrelo

iDnes.cz24.10.2023., 10:00h

Najmenej sedem ľudí zahynulo v pondelok po sérii nehôd na diaľnici Interstate 55 neďaleko New Orleans. Ranná hmla spoločne s dymom z požiarov spôsobila sériu nehôd, po ktorých zostal dlhý úsek plný obhorených a zničených automobilov.

Lajkuj Brainee.sk na

Podľa louisianskej polície bolo do nehody zapojených 158 vozidiel. Automobily boli rozdrvené, nahromadené jeden na druhom a pohltené plameňmi, uvádza na svojom serveri agentúra AP.

Ľudia vystupovali z vozidiel a stáli na kraji cesty alebo na strechách svojich áut. Niektorí sa neveriacky pozerali na katastrofu, zatiaľ čo iní volali o pomoc. Pri nehode zomrelo sedem ľudí a dvadsaťpäť ich bolo zranených. Polícia však varovala, že počet mŕtvych môže ešte stúpnuť.

image

FOTO Dym z lesných požiarov v Kanade premenil New York na peklo na Zemi. Byť vonku je hazard so zdravím

Clarencia Patterson Reedová išla po diaľnici v rovnakom čase so svojou ženou a neterou. Videla, ako na ňu ľudia mávajú, aby zastavila. Keď však začala pribrzďovať, do jej auta zozadu a z boku narazili dve ďalšie vozidlá, povedala denníku The Times-Picayune/The New Orleans Advocate.

„Bolo to: Bum, Bum. Stále bolo počuť len nárazy,“ povedala Reedová. Tej sa podarilo vyškriabať z auta, ale jej žena bola vo vnútri pritlačená a zranila si nohu a bok.

Viditeľnosť bola menej ako tri metre

Na leteckých snímkach sú zreteľne vidieť havarované autá a rozsiahle trosky na oboch pruhoch vyvýšenej medzištátnej cesty, ktorá vedie medzi jazerami Pontchartrain a Maurepas.

image

Na leteckých snímkach sú zreteľne vidieť havarované autá a rozsiahle trosky na oboch pruhoch vyvýšenej medzištátnej cesty, ktorá vedie medzi jazerami Pontchartrain a Maurepas.

Čtk/

Uviaznutých vodičov z miesta nehody odvážali povolané školské autobusy. Jedno vozidlo tiež prešlo zvodidla diaľnice a spadlo do vody, vodič vyviazol bez zranení. Na poludnie miestneho času to štátna polícia oznámila novinárom.

Meteorológovia z Národnej služby predpovede počasia (NWS) uviedli, že oblasť jazier západne od New Orleans zasiahla „superhmla“, ktorá sa vyvíja vo vlhku v kombinácii s dymom z lesných požiarov. Viditeľnosť pri nej klesla až pod tri metre, uviedla NWS.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 18:55